Canada Only

Stap terug in het Oude Westen met een bezoek aan het Holt Heritage Museum in Montana

Montana Office of Tourism and Business Development
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Er is een plek in Lolo, Montana waar verhalen uit het Oude Westen tot leven komen. Als je het Holt Heritage Museum bezoekt, loop je door honderden jaren geschiedenis van West-Montana. Van cowboylaarzen tot gereedschappen en rijtuigen: je vindt er een te gekke verzameling.

➔ Lees ook Welkom in Wallace: een van de meest sfeervolle dorpjes van heel Amerika

Wat is het Holt Heritage Museum in Lolo, Montana?

Het Holt Heritage Museum is een privémuseum gebouwd door Bill en Romana Holt. Het museum is gespecialiseerd in de manieren van het Oude Westen, in het bijzonder alles wat betreft cowboys en natives, rodeo’s en powwow’s. Een leuke en uitgebreide collectie!

Wel belangrijk om te vermelden: het museum is alleen op afspraak geopend. Het vooraf reserveren van je bezoek is dus vereist.

lolo montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Wat kan ik doen in het museum?

Bill en Ramona Holt hebben die zeventig jaar lang kunst en westerse kunstvoorwerpen verzameld en dus is de collectie groots en indrukwekkend. Sommige voorwerpen worden al duizenden jaren door mensen gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de beroemde Lewis and Clarke Expedition.

De Western Collection vertelt verhalen over historische cowboys en hun zadels, laarzen en hoeden. Artefacten van beroemde cowboys en cowgirls, zoals John Wayne, Roy Rogers, maar ook van Ronald Reagan en Dolly Parton zijn gedoneerd en worden tentoongesteld. De Rodeo Collection omvat trofeezadels, gespen, kleding, posters en foto’s.

lolo montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Het museum bevat ook een collectie van een aantal Native groepen, waaronder de Nez Perce, Salish en Crow. Er worden kleding, artefacten en gereedschappen van Nez Perce, Salish en Crow tentoongesteld. Exposities omvatten kralenwerk, stekelvarkensveerwerk, dansoutfits, zilveren en turquoise sieraden, mocassins, wiegplanken en zadels.

Het museum staat verder bekend om hun chuckwagons. Reis je met een groep? Dan kun je een van hun beroemde wagens huren en daarin dineren.

➔ Tip van ons! Aan de overkant van het museum ligt Travellers’ Rest State Park. Dit nationaal historisch monument was de beroemde stopplaats voor Lewis and Clark Expedition. Het park vormt de kern van een kampeerterrein dat toentertijd werd gebruikt als verzamelplaats voor de ontdekkingsreizigers.

lolo montana
Montana Office of Tourism and Business Development

Waar is het Holt Heritage Museum in Lolo, Montana?

Het Holt Heritage Museum bevindt zich op 6800 Lewis and Clark Highway (Highway 12) in Lolo, Montana. Ga je deze kant op? Sla dit museum niet over, zodat je van alles weet over het Oude Westen.

Dit artikel wordt je aangeboden door The Great American West.