Canada Only

Over San Francisco’s Lombard Street rijden: zó doe je het

Lombard Street San Francisco
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

‘De meest bochtige straat van Amerika’ staat bij veel USA-reizigers ergens bovenaan de bucketlist. Check hier waar je rekening mee moet houden als je over Lombard Street in San Francisco wilt rijden.

Lombard Street heeft een enorme reputatie als de meest bochtige en steile straat ter wereld.

Laten we die hype maar meteen een beetje de kop indrukken: dat is het niet. Het is niet eens de bochtigste of steilste straat in San Francisco. Die eer gaat naar Vermont Street – ietsje verderop in de stad.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat Lombard Street simpelweg iconisch is. We nemen het je niet kwalijk als je hier, tijdens je reis door het Amerikaanse Westen, tóch even wilt stoppen.

[themify_layout_part id=34332]

Waar moet ik beginnen?

Op een drukke dag trekken er honderden toeristen naar het karakteristieke straatje in Downtown San Francisco. De meesten doen dat te voet. De kabeltram stopt bovenaan het bochtige deel van Lombard Street en lopend kun je jezelf het beste vergapen aan de toeristische taferelen die hier plaatsvinden.

Wil je Lombard Street rijdend verkennen? Zet je navigatie dan op 1099 Lombard Street. Dit is het precieze adres van de bovenzijde van deze one-way-drive.

Hou er rekening mee dat je moet wachten vóór je aan de beurt bent: Lombard Street is, zoals gezegd, er-rug populair.

Eenmaal aan de beurt ben je niet veel sneller dan de gemiddelde voetganger. Je mag hier tenslotte niet harder dan 5 miles per hour. Dat is 8 kilometer per uur.

De rit over de weg duurt in totaal ongeveer twee minuten.

🇺🇸 Lees ook Naar San Francisco’s Pier 39? Sla DIT niet over!

[themify_layout_part id=34170]

Wanneer kan ik het beste over Lombard Street in San Francisco rijden?

Lombard Street is eigenlijk altijd druk, maar als je de mensenmassa’s een beetje voor wilt zijn, kun je het best zo vroeg mogelijk komen.

Hou er daarbij wél rekening mee dat er hier gewoon mensen wonen. Die zijn al niet zo blij met de populariteit van deze straat (mede daardoor heeft het stadsbestuur meermaals tevergeefs geprobeerd een tol te heffen), dus hou je qua geluid een beetje in – wil je?

Wat het seizoen betreft is de weg het mooiste in de lente en in de zomer. De bloemen in de plantenbakken staan dan vol in bloei – en dat levert de mooiste plaatjes op.

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]