Afrika OnlyCanada Only

Maak kennis met de beroemdste boom van Californië: de Lone Cypress Tree

Lone Cypress
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Goed, goed… Of het écht de beroemdste boom is, weten we niet. General Sherman in het Sequoia National Park is er tenslotte ook nog. Feit blijft wel dat de Lone Cypress Tree in Monterey eigenlijk niet mag ontbreken op je gemiddelde vakantiefoto.

Californië staat bekend om zijn imponerende landschappen en natuurlijke wonderen. Iconische symbolen zijn er dan ook genoeg, maar zelfs dan is de Lone Cypress Tree een opvallende gewaarwording.

We bedoelen – bekijk de foto hieronder eens goed. Een plaatje, toch?

🚗 Pssst: huurauto nodig? Boek hier en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting!

Lone Cypress

Wat is de Lone Cypress Tree?

De Lone Cypress Tree is in feite gewoon een cipresboom, ware het niet dat hij in en om Cali al jarenlang wordt gezien als een fenomeen. 

De boom, die ook wel de Ghost Tree wordt genoemd, is naar schatting 250 jaar oud, maar dat is niet wat hem zo bijzonder maakt. Dat is het feit dat de Lone Cypress Tree in staat lijkt te zijn om alles te overleven.

Het gevaarte staat tenslotte direct langs de Pacifische Oceaan. Het kan hier behoorlijk waaien – en de zoute zeelucht heeft ervoor gezorgd dat zelfs de rots waarop de Lone Cypress Tree staat enigszins is afgebrokkeld.

De boom zelf lijkt zich echter niets te merken van alle erosie. En daarom is ‘ie zo populair: als symbool voor Amerikaanse onverzettelijkheid.

🎡 Iets leuks doen in Californië? Check de opties hier!

Lone Cypress

Wat is er te zien?

De Lone Cypress Tree is in wezen natuurlijk ook maar één boom en niet iets om kilometers voor om te rijden.

Gelukkig ligt hij langs de 17-Mile Drive – en dat is dan juist weer wél een bestemming an sich. Het is een schilderachtige route langs de kust van de Monterey Peninsula waar veel meer interessante dingen zijn te zien, zoals het luxe golfretort Pebble Beach Golf Links en de steen Bird Rock.

Hou er wél rekening mee dat dit een soort tolweg is. Een ritje over de 17-Mile Drive kost je momenteel (september 2023) $11,75 per voertuig.

🛫 Plannen om naar Californië te gaan? Check hier wat de tickets kosten en hier wat je betaalt voor een hotel in de buurt van de boom.

Lone Cypress

Waar vind ik de Lone Cypress Tree?

De boom heeft, enigszins vanzelfsprekend, géén adres. De ingang van de 17-Mile Drive heeft dat wel. Voer 1700 17-Mile Drive in Pebble Beach, Californië in op je telefoon en volg vervolgens de Cypress Drive. Je komt dan vanzelf bij de boom uit.

📚 Meer lezen? Lees verder over The States in een van onze Amerika-boeken.