Canada Only

Vanaf dit pand heb je een erg gaaf uitzicht over Los Angeles

Los Angeles City Hall
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Los Angeles bekijken kan vanuit alle hoeken en standen, maar de Los Angeles City Hall is een van je betere opties.

Het is een beetje de algemene consensus dat er in Downtown Los Angeles niet bijster veel te beleven valt. De grootste bezienswaardigheden van L.A. liggen tenslotte allemaal buiten het stadscentrum (Disneyland, de pier van Santa Monica, de Walk of Fame, et cetera), terwijl toeristen voor een gaaf uitzicht vaak naar het Griffith Park Observatory trekken.

Toch doen we daarmee de Los Angeles City Hall tekort.

Het gemeentehuis middenin Downtown L.A. heeft tenslotte ook een uitkijkplatform. En hij is nog gratis te bezoeken ook. Niet verkeerd!

Los Angeles City Hall
Door Boy |

Wat zie ik vanaf de Los Angeles City Hall?

Het observatiedek ligt bovenop het gemeentehuis en geeft je een panoramisch uitzicht over The Greater Los Angeles Area

De City Hall is met zijn 138 meter niet daverend hoog, maar je ziet wél het eerder genoemde Griffith Park Observatory, de letters van Hollywood en de Walt Disney Concert Hall van een onverwacht toffe hoek.

Dat is bovendien niet alles. Een trip naar het observatiedek van de Los Angeles City Hall loodst je ook langs de indrukwekkende Rotunda van het pand, schilderijen van alle burgemeester door de jaren heen én de kamer waarin persconferenties worden gegeven.

En uiteraard mag je bovenin zo lang blijven plakken als je zelf wil.

Los Angeles City Hall
Door Boy |

Hoe kom ik bij de toren?

Het is waar dat Downtown Los Angeles niet de meest sprankelende bestemming van Californië is. Maar als je toch in de buurt bent, loont het absoluut om toch even een stop te maken bij de Los Angeles City Hall. Het kost je niets – hoewel je wél moet betalen voor eventuele parkeerkosten.

Stel je GPS in op 201 North Main Street in Los Angeles, Californië, vind een parkeerplaats en loop het gemeentehuis in. Dit vereist een trip langs de metaaldetector, waarna je jouw bezoekerspas krijgt.

De aanwezige ambtenaren leggen je hierna uit hoe je bij het observatiedek komt: een relatief lange tocht waarbij je niet één, maar twee liften gebruikt. 

Lift nummer twee brengt je naar de 27e verdieping, waar je het observatiedek vindt.

Naar Amerika? Gebruik onze checklist!

Boek een pakketreis (vlucht + hotel + auto) óf regel het zelf. Kijk in dat geval hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor auto’s!

Regel je tickets voor bezienswaardigheden

Wil je iets leuks doen in Amerika? Check hieronder de mogelijkheden!

Webshop

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Blauw)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Turquoise)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Only SpaarShirt (Zwart)

Vink alle bezochte staten af met Amerika Only SpaarShirt! De enige bucketlist die je aantrekt en hét shirt voor iedereen die...

NIEUW! Amerika Stories, Vol. 1

Amerika Stories, Vol. 1 is een verhalenbundel voor USA-reizigers en -liefhebbers. We nemen je mee naar San Francisco...
Meer artikelen