Canada Only

Macon, Georgia: een zuidelijke schat vol historie, cultuur en gastvrijheid

macon georgia
Visit Macon
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Macon in Georgia is traditioneel, maar tegelijkertijd ook modern. Een onmisbare bestemming voor iedereen die het hart van het Amerikaanse Zuiden zoekt!

Lees ook Wist jij DIT al over Savannah, Georgia?

Macon Georgia
Visit Macon

Dit is Macon, Georgia

Macon, Georgia, is een parel in het hart van het zuiden van de Verenigde Staten, doordrenkt met geschiedenis, cultuur en zuidelijke gastvrijheid. De stad, gelegen aan de oevers van de Ocmulgee River, heeft een rijke geschiedenis als een belangrijk centrum voor landbouw, handel en muziek. 

Macon staat bekend om zijn goed bewaard gebleven historische architectuur, waaronder statige herenhuizen. Met een bevolking die trots is op zijn zuidelijke wortels, straalt Macon een unieke mix uit van traditie en vooruitgang.

Tip van ons! Vlieg naar Atlanta en huur een auto bij Alamo om in Macon te komen. Gebruik hierbij de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op het eindbedrag. Hotels voor onderweg vind je hier.

Visit Macon

Dit zie je in Macon, Georgia

Macon biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor elke smaak.

Bezoekers kunnen een wandeling maken door het Ocmulgee National Monument, een historische locatie met mounds en een rijke archeologische geschiedenis. Voor kunstliefhebbers is het Tubman Museum een must-visit, gewijd aan de Afro-Amerikaanse kunst, geschiedenis en cultuur.

Voor diegenen die op zoek zijn naar vermaak, biedt Downtown Macon een bruisend uitgaansleven met boetieks, restaurants en livemuzieklocaties.

Het door Mercer University omringde College Hill Corridor is een schilderachtig gebied met veel groen en historische gebouwen.

Reizen door het Zuiden? Kijk hier voor aanbiedingen!

Visit Macon

Cherry Blossom Festival

Een van de meest opvallende evenementen in Macon is het jaarlijkse Cherry Blossom Festival. Elk voorjaar worden de straten van de stad verlicht met de prachtige bloesems van duizenden kersenbomen. 

Het festival viert niet alleen de schoonheid van de bloesems, maar biedt ook tal van evenementen, waaronder concerten, kunsttentoonstellingen en voedselmarkten.

Het Cherry Blossom Festival trekt bezoekers vanuit het hele land en is een feestelijke gelegenheid om de lente te verwelkomen.

Tickets Het festival is gratis toegankelijk, maar voor de attracties koop je een armband die je onbeperkt toegang geeft. De kosten variëren van $20 tot $35 en koop je via de officiële website. Tickets voor andere attracties in Georgia vind je hier.

Visit Macon

Zo kom je in Macon, Georgia

Macon ligt in het midden van de staat Georgia, op minder dan anderhalf uur rijden van de grote stad Atlanta. Macon is goed bereikbaar met de auto, gelegen op het knooppunt van Interstate 75 en Interstate 16.