Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Deze man is al méér dan 10.000 keer in zijn favoriete Disney-attractie geweest

Disney FastPass
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je zou zeggen dat je het dan wel een keer hebt gezien. Maar nee – niets is minder waar voor Jon Hale. Hij is hard op weg de 11.000 keer aan te tikken.

En het opmerkelijke is dat het hier niet om Space Mountain gaat. Ook niet om Big Thunder Mountain Railroad. En ook niet om It’s A Small World – hoewel we ons dat, gezien het riedeltje, wel kunnen begrijpen.

Nee – Jon is helemaal verslaafd aan Radiator Springs Racer Ride. Een attractie in Disney’s California Adventure die helemaal in het teken staat van Cars. Jon vindt het zo leuk dat hij in november 2017 voor de 10.000e keer instapte.

Dat is extra opmerkelijk omdat Radiator Springs Racer Ride pas sinds 2012 is geopend. De eerste keer beviel hem zo goed dat hij hem direct zeven keer deed. De teller stond op 66 ritjes in het eerste halfjaar.

Het personeel van Disney merkte Jon pas op toen hij zijn driehonderdste ritje maakte. Logisch – want hij hield een bordje met ‘300’ erop de lucht in. Jon kon op een goedkeurend applaus van medewerkers en andere gasten rekenen.

Inmiddels heeft Jon een billboard nodig om de aantallen op kwijt te kunnen. Zelf houdt hij echter alles bij – alle data en zelfs het karretje waar hij inzat.

Reden

Een specifieke reden voor het telkens berijden van dezelfde attractie heeft Jon niet. Wel geeft hij aan dat hij in 2012 ruim 200 kilo woog. Radiator Springs Racer Ride was destijds een van de weinige attracties waar Jon in mocht. Inmiddels is hij de helft van dat gewicht kwijt en is hij ook elders welkom. Maar dat hoefde blijkbaar niet per se…

Zelf ook de attractie proberen – en we nemen aan dat één keer genoeg is? Dan moet je in Disney’s California Adventure zijn. Dit is het tweede park van het Disneyland Resort in Anaheim, Californië. Goed te doen tijdens een road trip door het Amerikaanse westen. HIER vind je hotels in de directe omgeving.

Disney FastPass
Foto: Paul Hiffmeyer via Disneyland Resort