Afrika OnlyCanada Only

Dit is het meest bizarre restaurant van Las Vegas: de Heart Attack Grill

Heart Attack Grill Restaurant
Heart Attack Grill
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Waarom? Nou – om te beginnen, draait alles in de Heart Attack Grill Restaurant om zo veel en zo vet mogelijk eten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het ziekenhuisthema…

Waar veel restaurants juist hun best doen om ook gezonde items op de menukaart te zetten, is dat bij de Heart Attack Grill juist allerminst het geval. De toko serveert eigenlijk alleen maar hamburgers: Bypass Burgers genaamd. Je kunt kiezen uit exemplaren met één, maar ook acht burgers. Die variant heet de Quadruple Bypass Burger en telt ruim achtduizend calorieën. Wie hem opkrijgt, wordt in een rolstoel naar buiten gerold.

Tip van ons! Huur je auto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5‘ bij het afrekenen. Scheelt je 5% op het eindbedrag.

Heart Attack Grill

Waar komt het Heart Attack Grill Restaurant vandaan?

De Heart Attack Grill is het geesteskindje van ondernemer Jon Basso. Hij lanceerde de zaak in 2005 als een tegengeluid in de fitnesshype. Vandaar dat gasten hun burgers kunnen aanvullen met onder meer in reuzel gebakken friet, milkshakes met botervet en sigaretten zonder filter.

Alsof dat allemaal al niet weird genoeg is, is de Heart Attack Grill ook nog eens ingericht als een soort seksistisch ziekenhuis. Er lopen schaars geklede serveersters rond die je – overigens opvallend hard – slaan met een houten plank wanneer je er niet in slaagt om je bestelling op te krijgen. Betalen kan alléén contact – voor het geval je onverwachts het loodje legt.

Las Vegas bezoeken? De meeste reizigers doen dit tijdens een roadtrip door het Amerikaanse Westen. Vlieg hiervoor naar San Francisco of Los Angeles (de twee voordeligste luchthavens) en check Trivago voor voordelige hotels onderweg. Accommodaties in Las Vegas zijn overigens niet zo duur!

Heart Attack Grill

Mag dit allemaal?

En dat is weleens gebeurd. In 2012 kwam een gast om het leven nadat hij een hartaanval kreeg na het verorberen van een Triple Bypass Burger.

De Heart Attack Grill heeft dan ook een wat twijfelachtig imago, maar daar trekt Jon Basso zich niets van aan. Volgens hem is hij eerlijk over de ongezondheid van zijn menu-items, waar zaken als McDonald’s en Burger King de consumenten voorliegen.

Tip van ons! Boek tickets voor Las Vegas vooraf. Scheelt je wachttijden én je bent verzekerd van een plekje in de verschillende attracties.

Heart Attack Grill

Waar vind ik het Heart Attack Grill Restaurant?

Wil je de Heart Attack Grill zelf ervaren tijdens je trip naar Las Vegas? Je vindt de zaak in Downtown Las Vegas. Het adres: 450 East Fremont Street.

Meer lezen? Check onze boeken in de webshop!