Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is één van de meest iconische slaapplaatsen van Amerika: The Wigwam Motel

The Wigwam Motel - Anneloes Keunen via Amerika Only
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je vindt het karakteristieke The Wigwam Motel in Holbrook, Arizona. Dat is vlakbij de originele Route 66.

In het Amerika van de jaren vijftig deden ondernemers zo’n beetje alles om de aandacht van passerende automobilisten te trekken.

Sommige restauranteigenaars bouwden bizarre, metershoge beelden naast hun nieuwbakken vreetschuur. Anderen kochten stenen brontosaurussen en plaatsten deze voor de deur van hun giftshop. Ja – echt. Zoek maar op: Arizona Rock Shop.

Maar de eigenaar van de Wigwam Motels – ene Chester E. Lewis – pakte het anders aan. Bij hem wás de accommodatie ook de attractie. Je slaapt hier namelijk in een wigwam.

🇺🇸 Een nachtje slapen in dit motel? Kijk hier of er nog kamers beschikbaar zijn!

[themify_layout_part id=34172]

Wat is The Wigwam Motel in Holbrook?

Je leest Wigwam Motels en dat is géén typefout. Lewis en zijn familie bouwden er namelijk meerderen. Daarvan zijn er anno nu nog drie intact: Wigwam Village 7 in San Bernardino, Californië, Wigwam Village 2 in Cave City, Kentucky én dus dit exemplaar in Holbrook, Arizona.

Deze uitvoering telt vijftien privéwigwams. Hoewel – wigwams… Het zijn officieel replica’s van tipi’s. Het verschil zit hem in de wat smallere vorm. Maar Chester vond The Wigwam Motel beter bekken dan The Tipi Motel. En zo geschiedde.

Naast de wigwams – excuses – tipi’s biedt The Wigwam Motel ook een museum en twee openbare wc’s. Die zijn eveneens gevestigd in tipi’s en hoorden ooit bij een naburig Texaco-filiaal.

[themify_layout_part id=34170]

Kan ik hier slapen?

Op zoek naar een indrukwekkend hotel tijdens je reis door het zuidwesten van The States? Dan is The Wigwam Motel op z’n minst spraakmakend. De kamers zijn onder meer hier te boeken.

Let wel: je hoeft géén luxe te verwachten. Het gaat hier natuurlijk gewóón om een simpel motel langs de kant van de weg.

De tipi’s zijn wél voorzien van onder andere een kleine badkamer, airco en een krakerig bed.

Bron: Atlas Obscura

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]