Canada Only

Dit is Mel’s Drive-In: een authentieke diner in het centrum van San Francisco

Mel's Drive-In - Kevin Lux via Ontdek San Francisco
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dineren in 50’s-stijl? Het kan bij Mel’s Drive-In: een kleine keten met drie filialen in de binnenstad van San Francisco.

Het supertoffe Mel’s Drive-In brengt haar bezoekers terug naar het Amerika van de jaren vijftig. Dat doet het onder meer met sprankelende rode booths, een gezonde dosis rock-and-roll, memorabilia uit het verleden en nog véél meer.

[themify_layout_part id=34332]

Waar komt Mel’s Drive-In vandaan?

Mel’s Drive-In opende in 1947 haar allereerste locatie in San Francisco. Het werd daarbij geïnspireerd door restaurants uit Los Angeles die uitsluitend automobilisten serveerden.

Het bedrijf groeide in de twintig jaar na de oprichting uit tot een concern met meer dan 35 extreem populaire restaurants. Daar zijn er anno nu ruim twintig van over.

[themify_layout_part id=34170]

Wat staat er op het menu?

Niet onbelangrijk: het menu. Dat is eigenlijk net zo Amerikaans als het interieur van het restaurant. Ze verkopen onder meer enorme ontbijtitems, zoals de Breakfast Burrito: een tortilla gevuld met onder meer eieren, kaas en country sausage. Of The Hangover: aardappelen, biscuits, eieren, bacon en ham. Je moet daarna wel flink over de heuvels van San Francisco lopen, want beide items bevatten tussen de 1800 en 1900 calorieën.

Mel’s staat daarnaast bekend om haar Hotcakes die een beetje zijn te vergelijken met pannenkoeken. De hamburgers zijn er ook erg goed, waaronder de Classic Melburger en de Deuce Coupe.

[themify_layout_part id=37739]

Waar vind ik Mel’s Drive-In?

Naar San Francisco? Je vindt Mel’s Drive-In op drie verschillende plaatsen in de binnenstad: 801 Mission Street, 2165 Lombard Street en 3355 Geary Boulevard.

Mel’s Drive-In heeft daarnaast ook verschillende filialen in West Hollywood, Santa Monica en Los Angeles. Je vindt ze zelfs in Florida: in het pretpark Universal Studios, om precies te zijn.

Mel's Drive-In - Kevin Lux via Ontdek San Francisco
Foto: Kevin Lux via Ontdek San Francisco

[themify_layout_part id=34047]