Canada Only

Met deze treinreis zie je letterlijk ALLE uithoeken van The States – en een ticket is niet héél duur

Amerika - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Als we de spoorwegmaatschappij Amtrak moeten geloven, en dat doen we dan ook maar gewoon, namen in 2019 meer mensen dan ooit de trein. Op lange afstanden kan het echter nog nét iets beter.

Neem bijvoorbeeld de route van Boston naar Washington DC. Amtrak noteerde hiervoor een stijging van drie procent qua hoeveelheid reizigers. Op lange afstanden (wij vinden Boston-DC al behoorlijk lang, maar bij Amtrak bedoelen ze ware cross-country-tours) bleef de stijging echter hangen bij één procent. 

Volgens Amtrak komt dat doordat de meeste reizigers simpelweg niet weten waar de treinreizen allemaal heengaan. Daarom is de maatschappij de samenwerking aangegaan met Wanderu: een boekingswebsite die zodoende met een hele nieuwe reis op de proppen komt. De route gaat door heel Amerika in slechts zeven dagen tijd en kost geïnteresseerden minder dan duizend dollar.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Wat is de route?

De treintrip begint in New England en vervoert reizigers langs de Atlantische Oceaan richting het zuiden. Het spoor loopt via de Sun Belt naar het Amerikaanse westen. Via onder meer Los Angeles en San Francisco zet je koers richting de staat Washington. Daarvandaan reis je dwars door staten als Montana en North Dakota terug richting New England.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Etappes

Wanderu meldt er direct bij dat de reis niet voor iedereen is weggelegd. Zo zijn er etappes waarbij je 46 uur lang aan boord van een trein blijft. Hoewel de wagons van alle gemakken zijn voorzien en het uitzicht doorgaans fabuleus is, is dat misschien een béétje te veel van het goede.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Uitstappen

Daar staat echter tegenover dat je mag in- en uitstappen wanneer je maar wil. Zo hoeft je reis niet per se zeven dagen te duren, maar kun je hem verlengen door bijvoorbeeld uit te stappen in Boston, Los Angeles of Seattle. Dat maakt het toch een stuk beter te doen.