Canada Only

Millbury is een typisch New England-stadje in Massachusetts

Massachusetts Office Of Travel & Tourism
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Heb je ooit een nieuwe plek bezocht die je écht heeft verrast? Voor veel reizigers gebeurt dit met Millbury. Millbury is misschien niet zo populair als andere steden in New England, maar laat je daardoor niet misleiden. Je kunt hier zeker een paar uur rondhangen tijdens je New England-rondreis.

new england rondreis
Massachusetts Office Of Travel & Tourism

New England is geen Amerikaanse staat, maar een combinatie van zes staten. Het is een dunbevolkte regio en staat bekend om zijn kleine, onderbelichte dorpjes en steden. Een groot deel van de bevolking woont in of rondom Boston. Dat is ook een van de populairste bestemmingen voor reizigers, maar wij vinden dat je de rest van de staat Massachusetts ook zeker niet moet vergeten.

Millbury, bijvoorbeeld. Dit kleine stadje in Worcester County is namelijk behóórlijk in opkomst. Er vinden steeds meer activiteiten en andere ontwikkelingen plaats.

Lees ook Uxbridge: een van Massachusetts’ interessantste, meest onderbelichte stadjes

Wat is Millbury, Massachusetts? | New England rondreis

Millbury is een stad in met ongeveer dertienduizend inwoners. Het heeft de uitstraling van een kleine stad, maar het biedt gemakkelijke toegang tot alles.

Het wordt ook wel gezien als de toegangspoort tot de Blackstone Valley: een regio vol met schilderachtige dorpjes die typisch voor New England zijn. De vallei en zijn dorpjes zijn namelijk gewijd aan de geschiedenis van de vroege Amerikaanse industriële revolutie, die hier grotendeels plaatsvond.

Ook Millbury begon in de achttiende eeuw als het industriële district van een boerengemeenschap. Alle dorpen die zich rond de destijds volop aanwezige molens vormden, werden in 1813 opgenomen in de nieuwe stad Millbury.

Wat is er te zien in Millbury, Massachusetts?

Het centrum is niet groot, maar wel de moeite waard voor een bezoekje. Millbury heeft namelijk een historisch en sfeervol centrum met typische New England-huizen: witte huizen met aan de voorkant gigantische zuilen.

Het heeft zelfs drie historische gebouwen opgenomen in het National Register of Historic Places: het Asa Mansion, de Millbury Federated Church en de United States Post Office – Millbury Main.

new england rondreis

Asa Waters Mansion

Het Asa Waters Mansion is een historisch herenhuis aan 123 Elm Street. Het landhuis werd gebouwd tussen 1826 en 1832. Het gebouw werd in 1978 opgenomen in het National Register of Historic Places.

Tegenwoordig wordt het pand gebruikt als evenementenruimte.

Millbury Federated Church

Millbury Federated Church, voorheen het First Presbyterian Society Meeting House, is een historisch vergaderhuis aan Main Street 20. Dit gebouw werd in 2010 opgenomen in het National Register of Historic Places.

United States Post Office – Millbury Main

Het United States Post Office – Millbury Main is wederom een historisch gebouw aan 119 Elm Street. Het postkantoor werd in 1987 opgenomen in het National Register of Historic Places. Het wordt nog steeds gebruikt als postkantoor. Stap zeker eventjes naar binnen voor een trip terug in de tijd!

Waar ligt Millbury, Massachusetts? | New England rondreis

Millbury ligt net buiten de grote stad Worcester, op slechts tien minuten rijden. Vanuit Boston is het ook maar drie kwartier rijden.

Het is dus goed te combineren met een bezoek aan Boston, maar ook met andere plaatsjes in de omgeving tijdens een New England-rondreis, zoals het historische Uxbridge.

Dit artikel wordt je aangeboden door het MetroWest Boston Visitors Bureau.