Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Deze mini-golfbaan in Orlando staat helemaal in het teken van de Disney-klassieker Fantasia

Disney's Fantasia Gardens - Mariah Wild via WDW News
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Groot fan van eigenlijk alles dat de studio’s van Disney produceren? Dan mag je Fantasia Minigolf écht niet overslaan.

Disney World in Orlando, Florida is een gigantisch complex. De meest bekende bestemmingen? Dat zijn – vanzelfsprekend – de vier pretparken en de twee waterparken. Komen ze: Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Blizzard Beach én Disney’s Typhoon Lagoon.

Maar wist je dat je in Disney World, naast deze well-known bestemmingen, véél meer interessante to do’s vindt? Het winkel- en amusementscomplex Disney Springs, bijvoorbeeld.

Oh – en de golfbanen mogen er ook zijn. De échte exemplaren, maar ook de mini-varianten. Daarvan heeft Disney World er twee. De ene heet Disney’s Winter Summerland Miniature Golf en daar lees je hier meer over. Nummer twee is Disney’s Fantasia Gardens and Fairways Miniature Golf.

[themify_layout_part id=34172]

Hoe ziet deze mini-golfbaan eruit?

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel verwacht, is Fantasia Gardens de uitvoering die zijn roots vindt in de in 1940 verschenen film Fantasia.

Dat betekent dat alle achttien holes hier in het teken staan van verschillende scenes uit de klassieke rolprent. Je mept je balletje zodoende onder roterende beelden van dansende nijlpaarden, in de bek van een stenen alligator én over de metalen toetsen van een vibrafoon.

De banen zijn ongeëvenaard en hoewel er op sommige plekken meer geluk dan wijsheid bij komt kijken, is het een ideale bestemming om met het hele gezin een balletje te slaan.

[themify_layout_part id=34170]

Zijn er nóg meer golfbanen zoals Fantasia Minigolf?

De volledige naam van de golfbaan – Disney’s Fantasia Gardens and Fairways Miniature Golf – suggereert dat er naast het Fantasia-baan nóg achttien holes zijn. En guess what: dat klopt.

Het parcours The Fairways is niet gebaseerd op Fantasia, maar letterlijk een mini-golfbaan. Daarmee bedoelen we te zeggen dat dit een miniatuurversie van een échte golfbaan is, inclusief zandvlaktes en andere obstakels. Dat maakt The Fairways ook een stuk lastiger dan Fantasia Gardens.

[themify_layout_part id=37739]

Hoe kom ik hier?

Balletje slaan bij één van deze golfbanen? Je vindt Disney’s Fantasia Gardens and Fairways Miniature Golf onder het hotel Walt Disney World Dolphin. Het adres is 1205 Epcot Resorts Boulevard in Orlando, Florida.

Tip: als je ’s avonds golft, kun je afloop doorlopen naar het resort Disney’s BoardWalk Inn. Dat bevindt zich aan de overkant van de straat en is thuis voor verschillende gezellige winkeltjes, restaurants en ijssalons.

Fantasia Minigolf - Mariah Wild via WDW News
Foto: Mariah Wild via WDW News

[themify_layout_part id=34047]