Canada Only

Dit vinden wij de indrukwekkendste stadsparken van Minneapolis, Minnesota

Minneapolis Minnesota Verenigde Staten
Nathan Klok (Courtesy of Meet Minneapolis)
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Minneapolis in Minnesota, Verenigde Staten is weliswaar een enorme stad, maar het is ook een plaats met een opvallend snelle toegang tot verschillende natuurgebieden. Sommige stadsparken horen zelfs bij de beste van Amerika. Wij waren tijdens ons verblijf er-rug gecharmeerd van onder meer de Minneapolis Sculpture Garden en het Minnehaha Regional Park. Lees er hieronder meer over!

’t Is eigenlijk best zonde dat relatief veel reizigers Minneapolis uitsluitend kennen als overstapplaats voor een trip naar het Amerikaanse Westen. De stad in de staat Minnesota telt zelf namelijk behoorlijk wat interessante bezienswaardigheden – zeker voor gevorderde Amerika-fans.

De Mall of America is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van. Het is de grootste mall van de Verenigde Staten en hij ligt vlakbij de internationale luchthaven. Handig voor als je vlak voor je vertrek nog de nodige USA-memorabilia wil inslaan.

Maar als shoppen niet per se is waarvoor jij naar Amerika komt: don’t worry. Minneapolis biedt véél meer dan alleen winkelcentra. De stad staat namelijk bekend om haar vele outdoor-mogelijkheden.

Dus – vond jij Central Park hét hoogtepunt van je citytrip NYC? Overweeg dan zeker een bezoek aan Minneapolis, want dan vind je hier zéker iets van je gading.

Minneapolis Minnesota Verenigde Staten

Wat voor stad is Minneapolis, Minnesota in de Verenigde Staten?

Nou – een grote stad…

Er wonen meer dan 420.000 mensen – en dat is alleen nog maar Minneapolis. De stad wordt meestal in één adem genoemd met buurstad St. Paul. Het duo staat in Amerika bekend als de Twin Cities. 

Soms wordt Bloomington hier ook nog bij betrokken: thuishonk van de eerder genoemde Mall of America.

Mike Krivit (Courtesy of Meet Minneapolis)

Welke natuurgebieden moet ik volgens jullie écht bezoeken?

Onze aanraders? We hebben er drie: de Minneapolis Sculpture Garden, de Mississippi River en het Minnehaha Regional Park.

Minneapolis Sculpture Garden

Heb je relatief weinig tijd om Minneapolis te verkennen? Zorg er dan op z’n minst voor dat je in de Minneapolis Sculpture Garden bent geweest. Dit is een beeldentuin middenin de stad: de grootste variant ter wereld. 

Het beroemdste beeld is zonder twijfel Spoonbridge and Cherry (foto). Het leuke hieraan is dat dit werk een Nederlands tintje heeft. Een van de twee oprichters van het beeld, Coosje van Bruggen, kwam namelijk uit Groningen.

🇺🇸 Lees ook Spoonbridge and Cherry: een van Amerika’s meest opmerkelijke kunstwerken

Mississippi River

Check de foto bovenaan deze pagina en je ziet dat er dwars door de stad een rivier slingert.

Dit is niet zomaar een rivier. Dit is de one and only Mississippi River. Extra bijzonder is het feit dat het deel dat door Minneapolis loopt de enige watervallen langs de hele Mississippi huisvest: de Saint Anthony Falls.

Hoe je de Mississippi Rivier én zijn watervallen het beste ziet? Vanaf de Stone Arch Bridge. Parkeer je auto op een van de parkeerplaatsen langs de weerszijden van het water en loop een stukje over deze brug. Je ziet hiervandaan niet alleen de Falls, maar ook de skyline van Minneapolis én de ruïnes van een oude fabriek: het Mill Ruins Park.

🇺🇸 Lees ook Een van de coolste bruggen van Amerika: de Stone Arch Bridge in Minneapolis

Minnehaha Regional Park

Heb je méér tijd om Minneapolis te verkennen? Rij dan richting de buitenzijde van de stad om ook het Minnehaha Regional Park te verkennen.

Dit park is nog het beste te omschrijven als Minneapolis’ variant op Central Park, maar dan wat ruiger. Wie hier loopt, heeft totaal geen idee eigenlijk in een stad te zijn.

Wat eveneens leuk is, is dat je ook hier een waterval vindt: de Minnehaha State Falls.

‘Maar je zei dat die andere waterval de enige langs de Mississippi River was!’

Klopt. Deze waterval komt niet uit in de Mississippi River, maar in de Minnehaha Creek.

En dan nog iets. Het Minnehaha Regional Park is ook thuis voor een van de populairste eetgelegenheden van de stad: de Salt Sea Eatery. Dit is tussen april en oktober dé plek voor Fried Fish Taco’s, Po’ Boys en andere specialiteiten van de streek.

Hoe je dit allemaal ziet? Door naar Wheel Fun Rentals te gaan. Ze verhuren karretjes die een soort combinatie tussen een kart en een quad zijn. Erg gaaf.

Lane Pelovsky (Courtesy of Meet Minneapolis)

Waar moet ik zijn in Minneapolis, Minnesota in de Verenigde Staten?

Eenmaal aangekomen zijn dit de adressen die je, als het aan ons ligt, in je GPS moet zetten:

Mill Ruins Park 102 Portland Avenue South

Minneapolis Sculpture Garden 725 Vineland Place

Minnehaha Regional Park 4801 South Minnehaha Drive

Salt Sea Eatery 4825 Minnehaha Avenue

Stone Arch Bridge 100 Portland Avenue

Wheel Fun Rentals 4801 South Minnehaha Park Drive

Minneapolis bezoeken is overigens vrij eenvoudig. Er gaan namelijk rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar de Twin Cities. Enjoy!

Dit artikel wordt je aangeboden door Meet Minneapolis.