Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Niet missen in Minnesota: Bemidji, de eerste stad aan de Mississippi

Explore Minnesota
Picture of Michelle de Vos

Michelle de Vos

Bemidji, een stad in het noorden van Minnesota, staat bekend als de “eerste stad aan de Mississippi”. Het is de thuisbasis van de Bemidji State University en iconische bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Paul Bunyan en Babe the Blue Ox.

Deze charmante stad combineert natuurlijke schoonheid met een rijke cultuur, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel avonturiers als rustzoekers.

 Lees ook Navigeer naar de top: het meest noordelijke punt in het aangrenzende VS

minnesota bemidji
Explore Minnesota

Wat is Bemidji, Minnesota?

Bemidji is een stad in het noordelijke deel van Minnesota en fungeert als de regionale hub voor onderwijs, gezondheidszorg en handel in de omliggende gebieden. De stad werd gesticht in 1896 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de regio. 

Bemidji ligt aan de oevers van het Bemidji-meer en de bovenloop van de Mississippi-rivier, wat de stad een unieke natuurlijke omgeving biedt. 

De stad heeft een populatie van ongeveer 15.000 inwoners en staat bekend om haar vriendelijke gemeenschapsgevoel en levendige cultuur. Het is ook de thuisbasis van de Bemidji State University, wat bijdraagt aan een jonge en energieke sfeer in de stad.

minnesota bemidji
Explore Minnesota

Wat kan ik verwachten van Bemidji?

Een van de meest iconische bezienswaardigheden is het standbeeld van Paul Bunyan en Babe the Blue Ox, gelegen aan de waterkant. Deze gigantische beelden zijn een populaire fotoplek en symboliseren de rijke folklore van de regio. 

Voor natuurliefhebbers biedt Bemidji State Park een prachtig landschap met wandelpaden, kampeerplekken en toegang tot het serene Bemidji-meer. 

Cultuurliefhebbers kunnen het Headwaters Science Center bezoeken, dat educatieve en interactieve tentoonstellingen biedt voor alle leeftijden, of het Watermark Art Center, dat lokale kunst en ambachten tentoonstelt.

In de winter transformeert de stad tot een paradijs voor sneeuwsporten met mogelijkheden voor skiën, schaatsen en ijsvissen. 

minnesota bemidji
Explore Minnesota

Hoe bereik ik Bemidji, Minnesota?

Bemidji ligt in het noordelijke deel van de staat Minnesota, Verenigde Staten. Het is gelegen in Beltrami County, aan de oevers van het Bemidji-meer en de bovenloop van de Mississippi-rivier.

Bemidji ligt aan de US Highway 2 en US Highway 71, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende delen van de staat en de omliggende regio’s. Voor een schilderachtige route kun je de Great River Road nemen, die je langs de schilderachtige oevers van de Mississippi-rivier leidt.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.