Canada Only

Moab

Moab weer
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Moab is de grootste plaats in het zuidoosten van Utah. Dit stadje noemt zichzelf The Adventure Capitol Of The World. We moeten zeggen dat die omschrijving aardig klopt. De ligging direct aan Arches én Canyonlands National Park had niet beter kunnen zijn. Meer info over onder meer Moab bezienswaardigheden, Moab tips en Moab hotels vind je hieronder.

Direct naar
Moab bezienswaardigheden
Moab tips
Moab hotels
Moab tijd
Moab weer

[affiliate location=”moab2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”moab2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”moab2″ type=”ticketlinks”]

Moab bezienswaardighedenMoab bezienswaardigheden

Natuur in Moab

Arches National Park
De roodoranje bogen van zandsteen zijn dé attracties in Arches National Park. De Delicate Arch is hier het perfecte voorbeeld van. Deze boog is inmiddels hét symbool van Utah en bereikbaar via een indrukwekkende wandeling. Delicate Arch is slechts een voorbeeld, want in dit nationale park vind je maar liefst tweeduizend (!) van die zandstenen hoge. Een fantastisch park!

Canyonlands National Park
Canyonlands National Park ligt, net als Arches National Park, praktisch naast de deur van het stadje. Dit park is een stuk ongerepter en wilder. Zandstenen bogen maken hier plaats voor een ruig landschap. Sommige delen zijn zelfs alleen bereikbaar met een off-road-voertuig. De vuurrode rotsen, uitgesleten kloven en verschillende uitkijkpunten zijn een must see tijdens je trip door het zuidwesten van The States.
Meer over Canyonlands National Park

Dead Horse Point State Park
Dead Horse Point State Park is een iets kleiner park vlak voor de ingang van Canyonlands National Park. Het park is desondanks misschien wel het beroemdste van de drie. Dat komt door Dead Horse Point Overlook. Dit uitkijkpunt geeft je een schitterend zicht op de Colorado River, die vanaf deze plek zo’n zeshonderd meter lager ligt.

Dead Horse Point State Park heeft nog een aantal van dit soort uitzichten die absoluut de moeite waard zijn. Je vindt ze door te beginnen aan een speciaal hiervoor uitgestippelde wandeling die de plekken met elkaar verbindt. Dit pad gaat onder meer langs Pyramid Canyon Overlook, de Observation Shelter en natuurlijk Dead Horse Point Overlook zelf.


Moab tipsMoab tips

Hike naar de Delicate Arch in Arches National Park

De Delicate Arch is vanaf meerdere plaatsen te zien. Je kunt echter héél dichtbij komen. Loop hiervoor de bijbehorende trail van ongeveer vijf kilometer. Het fantastische uitzicht is de trip meer dan waard.

Verken de absolute wildernis van Canyonlands National Park

Plekken als Confluence Overlook, Elephant Hills en Chesler Park zijn moeilijk te bereiken, maar wel fenomenaal. Wil je liever een meer toegankelijke bestemming bezoeken? Ga dan naar het district Islands In The Sky voor een schitterend uitzicht.

Bezoek hét alternatief voor de twee nationale parken

Kort de tijd? Dead Horse Point State Park ligt ook vlak bij Moab. Hier heb je een fabuleus uitzicht op de Colorado River. De mooiste foto’s maak je vanaf Dead Horse Point Overlook.


Moab hotelsMoab hotels

Wil je alles zien wat in de directe omgeving van Moab ligt? Ga dan op zoek naar geschikte Moab hotels. Deze Moab hotels liggen vrijwel allemaal langs de hoofdstaat: U.S. Highway 191.

Een alternatief voor een hotel in Moab is een accommodatie in het nabijgelegen Green River: iets goedkoper en alsnog dichtbij.


Moab tijdMoab tijd

De Moab tijd scheelt acht uur met die van Nederland. Het is er acht uur eerder.


Moab weerMoab weer

Het Moab weer ziet er per maand zo uit:
Januari Rond de 5 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Februari Rond de 10 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Maart Rond de 15 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
April Rond de 20 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Mei Rond de 25 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Juni Rond de 30 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Juli – Augustus Rond de 35 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
September Rond de 30 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
Oktober Rond de 20 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
November Rond de 10 graden Celsius. Bijna geen neerslag.
December Rond de 5 graden Celsius. Bijna geen neerslag.

[affiliate location=”moab2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”moab2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”moab2″ type=”ticketlinks”]