Canada Only

Dit is misschien wel de mooiste ‘concertzaal’ ter wereld: Red Rocks Amphitheatre

Red Rocks Amphitheatre - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Red Rocks Amphitheatre ligt vlakbij Denver, Colorado en is een van de bekendste attracties rondom The Mile High City.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het indrukwekkende design van het Red Rocks Amphitheatre. Zeg nu zelf – hoevaak zie je een poppodium omringd door de roodoranje rotsen die het Amerikaanse Westen zo typeren?

Die zandstenen omgeving is niet alleen er-rug mooi. Het zorgt ook voor een akoestiek die volgens verschillende muzikanten niet te evenaren is. En niet de minste namen delen die mening. Onder hen bevinden zich onder meer The Beatles, de Rolling Stones en Grateful Dead.

[themify_layout_part id=34741]

Kan ik het Red Rocks Amphitheatre bezoeken?

Red Rocks Amphitheatre is een bestemming die wordt bezocht door toeristen van over de hele wereld. Dus ja – het theater is te bezoeken. Het ligt op zo’n vijftien minuten rijden vanuit Denver. 

Je kunt ook de Red Rocks Shuttle pakken. Deze vertrekt vanaf onder meer Denver’s Union Station.

[themify_layout_part id=34170]

Wat kan ik zien bij het theater?

Het is mogelijk om het terrein lopend te verlenen. Geniet van het spectaculaire uitzicht over Downtown Denver of schuif aan bij de Ship Rock Grille voor een view én goed eten.

Je kunt – als je je bezoek een beetje goed timet – ook neerploffen voor een film. Red Rocks Amphitheatre zendt dikwijls klassieke en cultfilms uit.

Het bijbehorende bezoekerscentrum vertelt je meer over de achtergrond van het openluchttheater. Je vindt hier ook een Hall of Fame met daarin de grootste artiesten die hier hebben opgetreden.

[themify_layout_part id=37739]

Hoe kan ik een concert bijwonen?

Maar goed. Dé manier om het theater te bezoeken, is natuurlijk tijdens een concert. Optredens in deze – bij het gebrek aan een beter woord – concertzaal zijn fenomenaal. Onder de muzikanten die hier hebben opgetreden, bevinden zich onder meer Neil Young, The Carpenters, Depeche Mode en Florence + The Machine. U2 nam er zelfs een livealbum op: U2 Live at Red Rocks: Under a Blood Red Sky.

Interesse? Check dan de officiële website om op de hoogte te blijven van wie er tijdens jouw reis naar Colorado op de bühne staan.

[themify_layout_part id=34047]