Canada Only

Dit zijn de móóiste kerstetalages van New York

5th Avenue - Matthew Penrod via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

New York City pakt groots uit rond de feestdagen. Het Empire State Building verwisselt regelmatig van kleur, overal in de stad staan kerstbomen en in menig stadspark verrijst een schaatsbaan. En dan zijn er natúúrlijk nog de kerstetalages.

Of Holiday Windows, zoals de Amerikanen ze noemen. Vitrines van veelal de wat duurdere zaken die in de maand december enorm uitpakken om de aandacht van de passerende voetganger te trekken.

De bekendste etalages staan langs Fifth Avenue – New Yorks evenknie van onze P.C. Hooftstraat. De bekendste, ja. Niet per se de mooiste. Die vind je namelijk ook op andere plekken in Manhattan. Deze vier exemplaren zijn bijvoorbeeld absoluut de moeite waard.

[themify_layout_part slug=”leestips-new-york-city”]

Bergdorf Goodman

Maar goed – we beginnen wél gewoon met zo’n typische Fifth Avenue-etalage. Die van het luxe warenhuis Bergdorf Goodman, om precies te zijn.

Dit is een van de meest opvallende vitrines langs Fifth Avenue. Hij wordt jaarlijks ingericht aan de hand van een bepaald thema. Bergdorf Goodman heeft dit jaar gekozen voor The Present Moment. Dat houdt in dat alle etalages een kerstviering van nu vertegenwoordigd – aan de hand van speelse, schilderachtige scenes.

Adres: 754 5th Avenue

[themify_layout_part slug=”reistips-new-york-city”]

Bloomingdale’s

Bloomingdale’s beschikt over vijf grote raampartijen aan Manhattans Lexington Avenue en die zijn allemaal voorzien van kerstversiersels met allen een eigen thema. De etalage Let’s Celebrate huisvest bijvoorbeeld een roedel gigantische kerstrobots, terwijl Magical Memories lijkt op een real-life muziekdoos – inclusief roterende ballerina.

Adres: 1000 Third Avenue 59th Street & Lexington Avenue

[themify_layout_part id=”37739″]

Macy’s

New Yorks’ grootste Macy’s-filiaal is ook direct het grootste ter wereld – en dan wordt er rond Kerst iets van je verwacht. Dit jaar heeft het warenhuis gekozen voor de introductie van een nieuw personage. Dat is Tiptoe geworden: een rendier dat niet durft te vliegen. Zijn Disney-ish verhaal wordt verteld via de verschillende etalages. Zien? Ga dan naar Herald Square.

Adres: 151 West 34th Street

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Saks 5th Avenue

Tot slot – tóch weer Fifth Avenue. Het pand van Saks is daar al jarenlang hét paradepaardje en 2021 is géén uitzondering. Ze gebruiken 700.000 (!) led-lampen om hun tien verdiepingen hoge superstore van kerstversieringen te voorzien. Tel daar muziek bij op en je hebt een ware show waarvoor iedereen – toerist of local – minstens even stopt.

Adres: 611 5th Avenue

5th Avenue - Matthew Penrod via NYC & Company
Foto: Matthew Penrod via NYC & Company