Canada Only

Mount Rainier National Park in één dag bezoeken? Tip: rij een rondje om de vulkaan!

Mount Rainier National Park - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Hoewel – rondje… De trip in Mount Rainier National Park is bijna 250 kilometer lang, maar goed. Doen we niet al te moeilijk over.

Meet Mount Rainier National Park. Een gigantisch nationaal park vernoemd naar het letterlijke én figuurlijke hoogtepunt: Mount Rainier.

Da’s een vulkaan van 4.392 meter hoog en de hoogste top in de bergen van Cascade Range. Een enorm gevaarte, dus. 

‘Gelukkig maar dat ‘ie niet meer actief is!’

Nou – dat is nog wel een dingetje.

Hoewel Mount Rainier in de afgelopen vijfhonderd jaar niet echt is uitgebarsten, wordt hij nog wel gezien als een actieve vulkaan. Lekker dan…

Anyway: er zijn veel manieren om het nationale park te bezoeken. De meeste bezoekers beginnen bijvoorbeeld aan een van de vele trails op en rondom de berg. Maar als je maar één dag in het natuurgebied hebt, is het misschien beter om het een en ander vanuit de auto te bekijken. Dat kan met de officieuze Mount Rainier Circle Loop.

[themify_layout_part id=34172]

Hoe ziet de route in Mount Rainier National Park eruit?

De Mount Rainier Circle Loop rijden begint in het plaatsje Enumclaw. Dit boerendorp is een van de toegangspoorten tot het nationale park.

Start je trip op Highway 410 en vervolg je weg door Federation Forest State Park. Je komt hier langs meerdere punten waarvandaan je een goed zicht op de vulkaan hebt.

Eenmal in het park zelf passeer je allerlei landmarks, zoals de waterval Skookum Falls, het benevelde bospad Grove of the Patriarch Trail en de intrigerende Box Canyon.

Reflector Lake is voor veel bezoekers het hoogtepunt van een dag in het National Park. Het is in ieder geval een van de meest fotogenieke bestemmingen. Je maakt hier eenvoudig een Insta-waardig shot van de reflectie van Mount Rainier in het water.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe lang duurt deze route?

Het rondje rondom de vulkaan is ongeveer 250 kilometer lang, maar als je wilt, kun je hem inkorten tot zo’n 125 kilometer.

Hou er wel rekening mee dat ook een verkorte versie al gauw zo’n vijf uur in beslag neemt. Je wilt natuurlijk ook onderweg genoeg tijd hebben om te stoppen.

[themify_layout_part id=37739]

Wanneer kan ik deze roadtrip doen?

Een klein dingetje: de Circle Loop is niet altijd te rijden. Dit in verband met de forse hoeveelheid sneeuw die hier jaarlijks valt.

De wegen zijn over het algemeen van juni tot en met oktober goed toegankelijk. Daarbuiten ben je beter af in warmere oorden.

Bron: Only In Your State

[themify_layout_part id=34047]