Canada Only

Must-do: zwemmen in Lake Powell

Lake Powell - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het kunstmatige meer Lake Powell is een van de mooiste en populairste bestemmingen in het Amerikaanse Westen – alsof deze regio daar een gebrek aan had. Zwemmen in Lake Powell is dan ook absoluut een must-do.

Dat snappen we wel. Het contrast tussen enerzijds de roodbruine rotsen in de naburige omgeving en anderzijds het felblauwe water van Lake Powell is simpelweg fenomenaal.

De Amerikanen gebruiken Lake Powell onder meer voor vaartochten of hikes door het nabije Glen Canyon National Recreational Area. Wij zijn echter meer fan van de zwemmogelijkheden. Ook dat is hier erg populair, want de temperatuur van het water komt in de zomer dikwijls boven de 26 graden Celsius uit. 

Heel erg verfrissend is hier zwemmen daardoor niet, maar goed. Er zijn grotere problemen.

[themify_layout_part id=34172]

Waar kan ik precies zwemmen in Lake Powell?

Dat zwemmen kan normaal gesproken op verschillende plaatsen rondom Lake Powell. We zeggen normaal gesproken omdat dit afhankelijk is van de waterkwaliteit van het moment.

Is dat in orde? Ga dan naar een van de volgende drie bestemmingen.

The Chains

The Chains is een van de populairdere zwemplekken van Lake Powell. Dat komt hoofdzakelijk doordat je deze spot zonder boot kunt bereiken.

Pak om bij The Chains te komen allereerst Highway 89. Steek vervolgens de Glen Canyon Dam Bridge over en sla vlak daarna de ongeplaveide weg naar het strand in.

The Chains is voorzien van parkeerplaatsen en toiletten, maar verwacht géén lifeguards of iets dergelijks.

Wahweap Swimming Spot

De Wahweap Swimming Spot is een tweede geliefde plaats om te zwemmen. Dat komt omdat dit strand wat meer in de bewoonde wereld ligt. Je vindt in de nabijheid onder meer bootverhuur, een camping en een klein haventje: de Wahweap Marina.

Toilet Bowl

Dit klinkt misschien niet als een hele aantrekkelijke zwemplaats, maar eh – dat is het wél. Komt voornamelijk doordat de Toilet Bowl een soort natuurlijk whirlpool-effect heeft. Erg bijzonder.

Het is wél een behoorlijke off path-bestemming, want je moet een boot hebben om er te komen. Zo’n boot huren kan onder meer in de Wahweap Marina.

[themify_layout_part id=34170]

Wat moet ik nog meer weten over zwemmen in Lake Powell?

Zwemmen in Lake Powell is vanzelfsprekend geheel op eigen risico. Het is daarbij niet toegestaan om van de rotsen te springen. Zwemmen in havens zoals de Wahweap Marina is eveneens verboden.

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]