Canada Only

Naar Amerika? Dan moet je binnen 24 uur voor vertrek negatief getest zijn

Monument Valley - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het wás mogelijk om jezelf minder dan 72 uur voor vertrek te laten testen, maar Amerika heeft de regels aangescherpt. Dit in verband met de nieuwe omikronvariant van het coronavirus.

De nieuwe maatregel werd deze week aangekondigd en gaat op maandag 6 december in.

Dat komt niet als een verrassing. The Washington Post meldde namelijk daarvoor al dat de Amerikaanse regering verschillende plannen ontwikkelde om de verspreiding van de nieuwe variant tegen te gaan.

Opties die daarbij zijn besproken, zijn onder meer een tweede, verplichte test na aankomst en een quarantaineperiode van zeven dagen voor binnenkomende reizigers. Het lijkt vooralsnog bij deze maatregel te blijven: binnen 24 uur voor vertrek negatief testen.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Nieuw inreisverbod?

President Joe Biden gaf op maandag 29 november een persconferentie waarin hij onder andere de uitbraak van de omikronvariant besprak. Hij meldde daarbij géén nieuw inreisverbod voor Europese reizigers te verwachten. Biden bekrachtigde zijn uitspraak later op Twitter, door te stellen dat inreisverboden de verspreiding van het virus niet tegengaan.

De president kreeg hierin bijval van zijn medisch adviseur, Anthony Fauci. Die meldde tegenover ABC News eveneens geen rekening te houden met een nieuw inreisverbod.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Maatregelen voor Amerikanen

De aanscherping van de testverplichting maakt deel uit van een pakket aan maatregelen dat het coronavirus deze winter moet bestrijden. Amerika opent daarbij ook honderden nieuwe vaccinatielocaties en roept werkgevers op om medewerkers betaald verlof te geven wanneer ze een boosterprik willen halen. 

De Amerikaanse overheid hoopt er daarnaast voor te zorgen dat 150 miljoen Amerikanen hun sneltesten vergoed kunnen krijgen bij hun verzekeraars. Deze testen zijn nu prijziger dan bij ons in Europa.

[themify_layout_part id=”37739″]

Reizen naar The States

Amerika had tot en met maandag 8 november een inreisverbod voor onder meer reizigers uit de Schengen-zone – dus Nederland. Reizen naar The States is inmiddels weer toegestaan voor volledig gevaccineerde reizigers die eveneens een negatieve test kunnen overhandigen.

Bron: Centers for Disease Control and Prevention

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]