Afrika OnlyCanada Only

Naar Amish Country? Bezoek déze dorpjes voor de meest authentieke ervaring!

Amish Country
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Baarden, hoeden, paard en wagen. Een paar kernelementen van The Amish Way Of Life – een traditionele gemeenschap voornamelijk gevestigd op het platteland van Lancaster County, Pennsylvania. Maar ook in Amish-land is het soms nog goed zoeken naar de ware bewoners.

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]

Bird-In-Hand, Adamstown, New Holland. Wat namen van plaatsen waar de Amish-gemeenschappen wonen en werken. Het volk leeft volgens een letterlijke interpretatie van de Bijbel en humility. Een levenswijze waarbij persoonlijkheden aan de kant worden geschoven ten behoeve van het gemeenschappelijke karakter. Liefde en vriendschap zijn uitermate belangrijk. Dat gecombineerd met een afkeer tegen alles dat met elektriciteit heeft te maken maken de Amish op z’n minst bijzonder.

Amish CountryAuthentiek Amish

De bovengenoemde plaatsen zijn delen van Amish Country waar je de authentieke Amish nog vindt. Is dat dan niet overal zo? Nope. Lancaster is de bekendste Amish-gemeenschap en dat weten ze. Kermissen, theaters, giftshops: hartstikke leuk, maar het heeft niets met de oorspronkelijke bewoners van het gebied te maken.

Waar je wél moet zijn? Zoek naar de dorpen Gordon, Smoketown en New Holland. Hier vind je onder meer handgemaakte producten, stroomvrije apparaten en markten met vers voedsel.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Amish CountryRespect

Amish zijn ook mensen. Mensen die graag respect ontvangen voor hun levensstijl. Staren, wijzen, fotograferen: het wordt niet gewaardeerd. Rij ook niet te hard, anders veeg je het volk met paard en al van de weg. Oh, en wacht tot zij jou benaderen. Andersom is niet bepaald wenselijk.

Naar de Amish

Ook naar Pennsylvania om iets te leren over de Amish-gemeenschappen? Laat je hier verder inspireren!

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”ticketlinks”]