Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Naar een voetbalwedstrijd in New York? HIERRR vind je antwoorden op al je vragen!

Yankee Stadium - Julienne Schaer via NYC & Company
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Tips voor wie tijdens zijn of haar citytrip de New York Red Bulls of New York City FC aan het werk wil zien.

Hoeveel teams heeft New York eigenlijk – om daar mee te beginnen?

Drie. De bekendste is zonder twijfel New York Red Bulls, gevolgd door New York City FC. New York Cosmos maakt het trio compleet.

Waar liggen hun stadions?

De Bulls spelen, hoewel geassocieerd met New York, iets buiten de stad: in Harrison, New Jersey. New York City FC speelt in het Yankee Stadium in The Bronx. De Cosmos hebben het Shuart Stadium in Long Island.

Wacht – Yankee Stadium. Da’s toch een honkbalstadion?

Klopt, maar wanneer New York City FC speelt, wordt het tijdelijk omgetoverd tot voetbaltempel. Een proces wat meestal een paar dagen in beslag neemt.

Wanneer zijn de wedstrijden?

De MLS, de Amerikaanse, hoogste voetbalcompetitie start doorgaans in maart, gaat in de zomer door en duurt tot eind oktober. De play-offs volgen daarna, in november en december. De New York Red Bulls en New York City FC komen uit in deze competitie.

De New York Cosmos spelen een treetje lager – in de NASL. Deze competitie begint in april en wordt verdeeld in een lente- en herfstseizoen.

Zijn er ook wel eens derby’s?

Absoluut. New York City FC en New York Red Bulls komen elkaar drie keer per seizoen tegen, een heuse clash. De Cosmos tegenkomen kan alleen in de US Open Cup: een soort Amerikaanse KNVB-beker.

Waar koop ik mijn kaarten?

De kaartenverkoop voor de Bulls en NYCFC gaat via Ticketmaster. Een ticket voor de Cosmos vind je via NYCosmos.com.

Yankee Stadium - Julienne Schaer via NYC & Company
Foto: Julienne Schaer via NYC & Company

Amerika Only Magabook 4 Cover

Hét boek voor Amerika-fans!

Binnenkort naar Amerika? Check ons nieuwe boek! Amerika Only Magabook 4 is een combi tussen een boek en een magazine – vol inspiratie en tips voor Amerika-reizigers.  BESTELLEN KAN HIER!