Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Naar New York? Dan mag je dit iconische pretpark in Brooklyn eigenlijk niet overslaan…

Coney Island, Brooklyn, New York
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De attracties van Luna Park in Coney Island zijn al sinds 1930 een begrip in NYC. De ultieme getaway voor wie eventjes géén wolkenkrabbers wil zien.

Foto’s als de bovenstaande herken je ongetwijfeld uit een film, serie of reisgids. Ze zijn gemaakt op Coney Island: een schiereiland in het zuiden van de New Yorkse borough Brooklyn.

Ondanks het feit Coney Island relatief ver van de Brooklyn Bridges, Times Squares en andere attracties ligt, is het er-rug populair bij zowel reizigers als locals. Dat komt voornamelijk door de twee pretparken die je hier vindt: Luna Park en Deno’s Wonder Wheel Amusement Park.

Je hoeft geen Disney-taferelen te verwachten, maar er hangt wel een typische sfeer van een ouderwetse, Amerikaanse fair. Attracties als de rollercoasters Cyclus en Thunderbolt zijn door de jaren heen wel vernieuwd, maar hebben in principe nog steeds hetzelfde uiterlijk als in de jaren dertig.

Daarnaast is Luna Park een van de weinige pretparken waarin alle attracties een andere eigenaar hebben. Een soort kermisidee, dus.

Hot dogs

Maar Coney Island staat niet alleen maar bekend om het betere kermiswerk. Het eiland werd ook bekend door haar hot dogs – en dan met name die van Nathan’s. De hier verkrijgbare hot- en corn dogs zijn de bekendste en mogelijk beste van Amerika.

Die faam heeft het bedrijf onder meer te danken aan de eetwedstrijden die hier jaarlijks worden gehouden. Het is daarbij de uitdaging zoveel mogelijk hot dogs in korte tijd achterover te gooien.

Strand

Helemaal geen zin in kermissen en hot dogs? Dan is Coney Island altijd nog een eiland en ligt er gewoon een uitstekend strand. De algemene sfeer op het strand van Coney Island is wél wat toeristisch en daardoor vaak druk.

Een goed alternatief is Brighton Beach. Dit strand ligt ietsje verderop en is een stuk rustiger. Bovendien grenst Brighton Beach aan de Russische wijk van de stad, welke ook zeker een bezoek waard is.

Coney Island, Brooklyn, New York
Foto: Tagger Yancey IV via NYC & Company

Hoe kom ik er?

Coney Island is vanuit Manhattan prima de metro te bereiken. De D-, Q-, N- én F-treinen gaan er allemaal heen. Stap dan uit bij de laatste stop: Stillwell Avenue.

Rijden kan natuurlijk ook. Voer dan Surf Avenue in op je GPS en parkeer langs het strand of op de parkeerplaats van het MCU Stadium.

De leukste Amerika-tips tweewekelijks in je mail ontvangen? Schrijf je dan HIER in voor onze nieuwsbrief. Krijg je ook nog eens gratis het e-book 20 Amerikaanse Road Trips Die Je Óóit Moet Doen!

Binnenkort naar New York? Kijk dan hier voor vliegtickets, hier voor hotels en – indien nodig – hier voor een huurauto.