Canada Only

Naar New York? Sla deze supergave food halls niet over!

Eataly - Kate Glicksberg via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Groot liefhebber van food halls als de Rotterdamse Markthal? Dan ga je deze New Yorkse exemplaren ook zeker weten waarderen.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]

Eataly - Kate Glicksberg via NYC & Company
Foto: Kate Glicksberg via NYC & Company

Eataly

Eataly is een culinair walhalla voor iedereen die gek is op Italiaans eten én New York. Deze combinatie tussen een gigantische supermarkt en een dito aaneenschakeling van restaurants is zó populair dat NYC er inmiddels niet een, maar twee heeft. De eerste vestiging vind je nabij Madison Square. Filiaal nummer twee maakt deel uit van het winkelcentrum Oculus, onder het One World Trade Center.


Brookfield Place - Julienne Schaer via NYC & Company
Foto: Julienne Schaer via NYC & Company

Brookfield Place

Goed – technisch gezien is Brookfield Place meer een mall dan een food hall. Toch betrekken we ‘m in dit rijtje. Waarom? Omdat dit dé plek is waar alle medewerkers uit de nabijgelegen kantoorpanden hier hun lunch halen. Wil je het gevoel hebben dat je deel uitmaakt van een soort real-life filmset? Dan is Brookfield Place jouw place to be.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Chelsea Market

De Chelsea Market is dan wel weer een echte, authentieke food hall. Hij ligt, niet heel verrassend, in de wijk Chelsea, Manhattan en staat bekend om haar internationale verscheidenheid. Goed te combineren met High Line Park, trouwens.


Jackson Diner - Alex Lopez via NYC & Company
Foto: Alex Lopez via NYC & Company

City Kitchen

‘t Is even zoeken naar de City Kitchen. Niet omdat de locatie nu zo verborgen ligt: deze food hall ligt namelijk aan Times Square. Maar je moet op zoek gaan naar het Row NYC Hotel: de City Kitchen bevindt zich op de tweede verdieping. De specialiteit? Donuts – of doughnuts, zoals de gemiddelde New Yorker ze noemt.


Gansevoort - Julienne Schaer via NYC & Company
Foto: Julienne Schaer via NYC & Company

Gansevoort Market

De Gansevoort Market ligt in Manhattans Meatpacking District – een wijk die in een ver verleden nogal berucht was, maar na een complete make-over een van de leukste buurten van New York is. Ook hier vind je veel internationale kraampjes, maar de beste specialiteiten schijnen bij de Zuid-Amerikaanse stands te worden gemaakt.

Naar New York? Kijk dan hier voor de beste deals voor een goedkope vlucht. Een cheap hotel bijboeken kan hier. Liever een combinatie van de twee in één keer reserveren? Dat kan hier.

[affiliate location=”newyorkcity” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”newyorkcity” type=”ticketlinks”]