Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Naar New York? Waarom maak je er geen treinreis langs de Amerikaanse oostkust van?

New York City
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De trein is een alternatieve, maar hele gave manier om The States mee te verkennen. En met déze reis zie je direct alle andere, bijzondere steden langs de Amerikaanse east coast.

Een rondreis door Amerika? Dan denk je waarschijnlijk direct aan een trip per auto of camper. Tenminste – als we het over de westkust hebben. Want aan de andere kant van de VS is het een stuk minder relaxed rijden. Tussen Washington DC en Philadelphia rijdt aanzienlijk meer verkeer dan in zo’n nationaal park in Californië. En autorijden in New York City? Daar hoeven we niet eens over te beginnen…

De trein is, wat dat betreft, een perfect alternatief. Het is snel. Het is comfortabel. En je ziet niet alleen New York, maar ook andere topbestemmingen in het oosten van de VS. Welk reisschema wij aanraden? Nou – deze!

Witte Huis, Washington DC
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

1. Washington DC

Veel reizigers laten DC links liggen door massaal voor New York te kiezen. Best zonde. De hoofdstad heeft zoveel must-sees dat een citytrip absoluut geen slecht idee is. Daarom: Begin je treinreis in Washington. Bekijk de bekende hoogtepunten als Het Witte Huis en het Capitool, maak een wandeling over de National Mall en bezoek een van de vele musea. Laatstgenoemde zijn trouwens bijna allemaal gratis!


2. Philadelphia

Vanuit Washington DC is het ongeveer twee uur met de trein naar Philadelphia. Philly is een gezellige stad die opvallend Europees aandoet. Wat je niet mag missen? De Independence Hall – waar de Amerikaanse geschiedenis praktisch begint – en de bijbehorende Liberty Bell, natuurlijk. Net als het knusse straatje Elfreth’s Alley. En vergeet vanzelfsprekend de Philly Cheese Steak niet!


3. New York City

Next stop: New York City. We gaan er ook niet om liegen: dit is hét hoogtepunt van je treinreis langs de oostkust. Het is dan ook handig minimaal drie dagen voor NYC uit te trekken. Alleen dan zie je de bekende highlights als het Empire State Building (hoewel de gigantische wolkenkrabber moeilijk is te missen…), rol je een handdoek uit in Central Park en bezoek je de alternatieve shops in de wijk SoHo.


4. Boston

De laatste stop van je treinreis? Boston, Massachusetts. Boston is een van de oudste en meest educatieve steden van Amerika. Een trip naar de wereldberoemde Harvard University mag daarom vanzelfsprekend niet ontbreken. Net als een baseball-wedstrijd van de Red Sox, trouwens. Wil je meer weten over de historie van Boston? Loop dan de Freedom Trail. Deze wandeling van vier kilometer vertelt je alles over de Amerikaanse geschiedenis én is een uitstekende manier om Boston te verkennen.

Banner FOX, Verre Reizen van ANWB

ACTIE!

Interesse om deze reis exact in deze volgorde te maken? Dan hebben we iets interessants voor je. FOX, Verre Reizen van ANWB biedt hem namelijk in deze vorm aan – inclusief treintickets. En tot en met 3 januari 2018 krijg je per persoon €75 korting op alle geselecteerde reizen naar Canada en de VS – waaronder deze.

Kijk hier voor méér info over deze bijzondere trip!