Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Naar San Francisco? Sla het gezellige Union Square NIET over!

Union Square - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Hét shoppingcentrum van de stad en een van de meest voorname hubs voor San Francisco’s openbaar vervoer.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]

De Golden Gate Bridge, Alcatraz, Lombard Street… Met alle wereldberoemde bestemmingen is er tijdens je bezoek aan San Francisco genoeg te zien en te doen. Maar we kunnen het ons voorstellen dat je, tussen alle sightseeing door, ook tijd wil hebben om op z’n minst eventjes te shoppen. En dan is Union Square waarschijnlijk je best bet.

Hier vind je zo’n beetje alle winkels die je nodig hebt voor een goedgevulde koffer. Het plein wordt omringd door de wat meer high end stores, waaronder Versace, Gucci en andere zaken die waarschijnlijk buiten je budget liggen. Maar tussen het plein en Market Street vind je beter betaalbare opties, zoals Ross, Marshall’s en Macy’s.

Union Square is daarnaast, samen met Market Street, dé plaats om te beginnen aan een trip met het openbaar vervoer. De bus, de metro en natuurlijk de kabeltram: ze stoppen hier allemaal.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

De oorsprong van Union Square

Het stadsplein heeft zijn naam te danken aan de zogenoemde pro-Union-rally’s die hier in het verleden werden gehouden. In de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog, om precies te zijn. Californië had daarin geen kant gekozen, waardoor er verschillende bijeenkomsten werden gehouden om inwoners van de stad richting een zijde te krijgen.

De strijd werd gewonnen door de noordelijke Union-staten – vandaar dus die naam.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]