Canada Only

Naar San Francisco? Sla het oudste deel van de stad niet over: de Mission!

San Francisco - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

San Francisco’s The Mission is de plek waar het voor de stad allemaal begon. Nu is het de Latijns-Amerikaanse wijk en een interessante bestemming voor iedereen die de Fisherman’s Wharf, Alcatraz en de Golden Gate Bridge al heeft gezien. Deze vijf bestemmingen mag je niet missen!

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

Mission Dolores - PixabayMission Dolores

Plannen om naar het oudste deel van San Francisco te gaan? Dan kun je het oudste gebouw van deze wijk natuurlijk ook niet overslaan. Die eer gaat naar het kapelletje naast de basiliek Mission Dolores. Mission San Francisco de Asis, zoals de kapel voluit heet. Hij werd in 1776 door de Spanjaarden gebouwd en heeft sindsdien drie gigantische aardbevingen weten te doorstaan.

De Mission bezoeken? Dat kan. Kost je zeven dollar: een bedrag dat volledig gaat naar de in stand houding van deze bestemming.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door LuxuryRealEstatePhotography (@marcweisberg) op

Mission Dolores: het kerkhof

We blijven nog even bij Mission Dolores, maar gaan dit keer naar het kerkhof. Een begraafplaats die een speciale plek heeft in de historie van San Francisco. Het is de laatste rustplaats van allerlei belangrijke burgemeesters en gouverneurs, maar ook San Francisco’s enige eerbetoon aan de oorspronkelijke bewoners van de stad: de Ohlone-indianen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door marevab78 (@marevab78) op

Balmy Alley Murals

Mission District is, naast een historierijke, ook een kunstzinnige wijk. Dat zie je bijvoorbeeld aan de kleurrijke muurschilderingen die overal tegenkomt. Dé plek om ze te spotten? Dat is Balmy Alley. Deze steeg is van begin tot eind gevuld met allerlei creatieve werken. Ideetje van kunstenares Maria Galivez die, samen met kinderen van een nabijgelegen opvangcentrum, besloot haar woning te versieren.

Balmy Alley ligt tussen 24th Street en Garfield Park.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ClarionAlleyMurals (@clarionalleymurals) op

Clarion Alley Murals

De werken van Maria Galivez inspireerde andere kunstenaars om soortgelijk werk te verrichten. Daarom vind je in Mission District, zoals gezegd, nog veel meer van dit soort muralis. In Clarion Alley, bijvoorbeeld. De tekeningen zijn hier echter voornamelijk uitgevoerd met behulp van spuitbussen. Dat geeft Clarion Alley een wat ruigere uitstraling dan Balmy Alley.

Je vindt Clarion Alley tussen Mission Street, Valencia Street, 17th Street en 18th Street.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @twinspur op

Valencia Street

En over Valencia Street gesproken: dit is een van de hipste straten in de wijk Mission District. Je vindt hier een aaneenschakeling van winkeltjes, restaurants en andere horecagelegenheden. Het meest bijzondere restaurant van allemaal? Dat is La Cumbre Tacqueria. Deze tent claimt namelijk de uitvinder van de Mission Burrito te zijn: een must try tijdens je bezoek aan San Francisco.

Overigens zijn niet alle restaurants in Mission District het hiermee eens. Andere eetgelegenheden claimen net zo hard de uitvinder van deze snack te zijn. Hoe dan ook: je vindt hier geheid een plek voor je lunch of diner.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]