Afrika OnlyCanada Only

Dit is een van de indrukwekkendste roadtrips van Amerika: de Natchez Trace Parkway

Natchez Trace Parkway - Journal Communications Inc.:Jeffrey S. Otto via Tennessee Department of Tourist Development
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Natchez Trace Parkway volgt de route van de Natchez Trace. Een historisch voetpad dat door de jaren heen is gebruikt door Natives, Europese kolonisten en toekomstige presidenten.

Het Zuiden van de Verenigde Staten biedt reizigers méér dan voldoende inspiratie voor dagenlange roadtrips door bijvoorbeeld de natuur. De Blue Ridge Parkway door North Carolina, bijvoorbeeld. Of – iets noordelijker – de Skyline Drive door Virginia.

Maar wie natuur wilt combineren met een beetje geschiedenis, is misschien beter af op de Natchez Trace Parkway.

🇺🇸 Lees ook Dit is Amerika’s ultieme roadtrip voor de herfst: de Blue Ridge Parkway

Natchez Trace Parkway - Visit Natchez
Foto: Visit Natchez

Wat is de historie achter deze roadtrip?

Toen Amerika nog by far geen highways en Interstates had, gebruikte men ellenlange voetpaden om van A naar B te komen.

De Natchez Trace was er één van. Hij verbond het hart van Tennessee met dat van Mississippi. De route werd bedacht door de Native Americans. Zij baseerden deze op de sporen van passerende bizons. Vandaar de term Trace.

Door de jaren heen heeft de Natchez Trace nogal wat gebruikers gehad. Onder de (niet-)genodigden bevonden zich uiteraard de Natives zelf, maar ook notoire slavenhandelaars en beroemde Europese kolonisten en ontdekkingsreizigers, zoals Meriwether Lewis van de Lewis & Clark-expeditie. Laatstgenoemde stierf ook op de voorloper van de Natchez Trace Parkway.

Voldoende historie om te bewaren dus. En dat is dan ook precies wat er is gebeurd met het aanleggen van de Natchez Trace Parkway.

Natchez Trace Parkway - Public Domain
Foto: Public Domain

Wat is er onderweg te zien?

De tolvrije weg gaat vooral door de natuur. Onderweg rij je langs watervallen en wandelroutes, door valleien en over behoorlijk hoge bruggen. Sommige bezienswaardigheden zijn vanuit je auto te spotten, voor anderen moet je een stukje lopen.

Het is niet alleen maar de countryside die je onderweg tegenkomt. Wie de route van het begin tot het einde volgt, komt ook enkele interessante tussenstops tegen. Daaronder bevinden zich onder meer de stad Jackson en Tupelo, de geboorteplaats van Elvis Presley.

Natchez Trace Parkway - Journal Communications Inc.:Jeffrey S. Otto via Tennessee Department of Tourist Development
Foto: Journal Communications Inc. Jeffrey S. Otto via Tennessee Department of Tourist Development

Hoe rij ik de Natchez Trace Parkway?

De Natchez Trace Parkway volgt grotendeels de route van de Natchez Trace en verbindt daarmee Nashville in Tennessee met Natchez in Mississippi. Reizigers komen tussendoor ook nog een derde staat tegen: Alabama.

Begin hem in het muzikale Nashville en eindig bij een van de mooiste steden van The South: Natchez langs de Mississippi.

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]