Canada Only

5 Noord-Amerikaanse National Parks die je gewóón moet hebben gezien

Natuur Noord Amerika
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Plannen om het noorden van Amerika met het zuiden van Canada te combineren? Stop dan in ieder geval in deze uiterst indrukwekkende parken, want ze horen allemaal bij de móóiste natuur van Noord-Amerika.

Yellowstone National Park 1 - Unsplash
Boy Tijbosch |

1. Yellowstone National Park

Laten we gelijk maar met misschien wel de mooiste bestemming van allemaal beginnen. Yellowstone National Park in de Amerikaanse staten Wyoming, Montana en Idaho is het oudste nationale park van de Verenigde Staten – en ze worden niet snel beter dan dit.

Dat komt in het geval van Yellowstone vooral door de diversiteit. Je ziet hier fenomenen die je niet snel elders ziet, zoals geisers, heetwaterbronnen en zelfs canyons: Yellowstone National Park heeft een eigen versie van de Grand Canyon.

Tel daar grazende bizons, indrukwekkende lodges en prachtige meren bij op en je hebt redenen genoeg om Yellowstone National Park niet te skippen.

Banff National Park - Unsplash
Boy Tijbosch |

2. Banff National Park – natuur in Noord-Amerika

Canada heeft vanzelfsprekend ook een nationaal park dat zich het oudste van het land mag noemen. Die eer gaat naar Banff National Park in de provincie Alberta.

De must-sees is Banff National Park komen onder meer in de vorm van meren. Moraine Lake en Lake Louise horen beiden bij de mooiste varianten van het land. Dat hebben ze allebei te danken aan de felblauwe kleur en de vele hikemogelijkheden.

Maar er is meer. De Johnston Canyon bijvoorbeeld. Of de Sulphur Mountain. Once again: niet overslaan.

Natuur Noord Amerika
Boy Tijbosch |

3. Grand Teton National Park

Grand Teton National Park in de Amerikaanse staat Montana wordt soms ook wel het broertje van Yellowstone National Park genoemd. 

Qua ligging is dat logisch, want de twee liggen min of meer aan elkaar en kunnen dus prima in combinatie met elkaar worden bezocht.

Maar het doet Grand Teton National Park ook een béétje tekort. Dit is tenslotte ook een fabuleuze bestemming an sich. Alleen al het iconische uitzicht bij Schwabacher Landing, waarbij je de pieken van de Tetons in het water van het meer kunt fotograferen, is de moeite waard. Aanrader!

Natuur Noord Amerika
Boy Tijbosch |

4. Jasper National Park – natuur in Noord-Amerika

Jasper National Park ligt dan weer in Canada en is met al zijn kraakheldere meren en hoge bergen nog zo’n paradepaardje. Maligne Lake, de Athabasca Falls en de Maligne Canyon zijn hoogtepunten, maar je kunt er ook voor kiezen om Jasper National Park letterlijk vanaf hoge punten te zien.

Ga in dat geval naar de Columbia Icefield Skywalk óf maak een ritje met de Jasper SkyTram. Als je durft, tenminste.

Bezoek Canada met LittleAmerica en maak het beste van je trip!

Natuur Noord Amerika
Boy Tijbosch |

5. Olympic National Park

Olympic National Park ligt in het uiterste noordwesten van The States – in de staat Washington. Het park staat bekend om iets dat behoorlijk a-typisch is voor Amerika: een regenwoud. 

Je ziet er schitterende, met bos bedekte bomen en het park is weer eens iets anders dan bestemmingen als de bekende regio’s in de VS, zoals Death Valley National Park en Monument Valley. Een aanrader!