Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Het beste van New England zien? Doe het met déze reis!

New England Verenigde Staten
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Niagara Falls, New York én het land van de Amish tijdens één trip bezoeken? Laat dat maar aan de Amerika-specialisten van Tioga Tours over. Zij hebben namelijk een speciale reis waarbij je het beste van New England in de Verenigde Staten ziet.

We zijn uiteraard fan van het westen van de Verenigde Staten. Maar die oostkust? Die heeft – en dat is nog zacht uitgedrukt – ook wel iets.

Tenslotte is dit waar je wereldsteden als New York City en Boston, maar ook natuurfenomenen à la de Niagara Falls vindt. 

Tel daar ietwat alternatieve bestemmingen als Amish Country, Cape Cod en de Green Mountains van Vermont bij op en je hebt een regio die je beslist niet wilt overslaan.

New England Verenigde Staten
Boy Tijbosch |

Wat is dit voor reis?

Die reis van Tioga Tours waar we het over hadden? Die heet de New Englander en brengt je langs de mooiste bestemmingen in het oosten van The States.

De totale trip duurt 21 dagen, hoewel de reizen van Tioga Tours altijd op maat te maken zijn. Je kunt hem per auto, maar ook per camper maken. 

New England Verenigde Staten
Boy Tijbosch |

Wat zie ik onderweg tijdens deze reis door New England in de Verenigde Staten?

New Englander is de ultieme combinatie tussen geschiedenis, cultuur en natuur. Je ontdekt gigantische steden, maar ook uitgestrekte landschappen. Ruige kusten en sfeervolle dorpjes. We nemen je hieronder mee langs enkele van onze favorieten!

Geweldige steden

De reis van Tioga Tours begint in het bruisende New York City. Een stad die verder geen toelichting meer vereist. Iedereen kent tenslotte Times Square, de Brooklyn Bridge, het One World Trade Center en de vele andere bezienswaardigheden die de stad huisvest. Dit móet je ooit in je leven hebben gezien.

New Englander komt echter ook langs Boston. Dit is – op een hele andere manier – ook een uiterst indrukwekkende stad. Historie staat hier centraal, want dit is de oudste stad van Amerika. 

Volg The Freedom Trail en je komt automatisch langs de meest geschiedenisrijke hoogtepunten, zoals de Faneuil Hall en het Old State House.

Natuurgebieden

De regio New England staat eveneens bekend om zijn immense natuurgebieden. Een van onze favoriete is het ruige Acadia National Park in de staat Maine. 

De hier aanwezige Park Loop Road loodst je langs verschillende highlights, zoals de Cadillac Mountain, de hoogste berg aan de oostkust, en het Jordan Pond House.

Laatstgenoemde staat bekend om zijn popovers: een soort scones die je niet mag overslaan.

Maar er is meer. Het White Mountains National Forest in de staat New Hampshire is bijvoorbeeld fenomenaal gekleurd tijdens de Amerikaanse herfst. De Kancamagus Scenic Byway slingert er doorheen en is een ware belevenis.

Dat geldt ook voor de Green Mountains in Vermont. Hier leven eveneens veel wilde dieren, zoals beren en elanden.

En natúúrlijk vind je hier ook de Niagara Falls: de wereldberoemde watervallen op de grens van Canada en Amerika. Ze horen méér dan terecht bij de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Kleine dorpen

Ook erg leuk en typisch voor de Amerikaanse Oostkust zijn de kleine (vissers)dorpjes die je in staten als Maine en Massachusetts op ruime schaal tegenkomt.

Neem Cape Cod. Een schiereiland waar plaatsen als Wellfleet en de hoofdstad Provincetown een ideale afwisseling vormen met de eerder genoemde grote steden. 

Of neem Martha’s Vineyard. Een eiland dat voormalig president Obama aanwees als een van Amerika’s mooiste bestemmingen. Die móet er toch verstand van hebben…

Lancaster County in Pennsylvania wordt dikwijls omgedoopt tot Amish Country – en dat is logisch. Hier wonen en werken de Amish in een bijna geheel stroomvrije omgeving.

Veel van hen staan altijd open voor een gesprek en willen hun levenswijze graag overbrengen op toeristen. Ga hiervoor naar plaatsjes als Bird-In-Hand en Intercourse. Vanzelfsprekend geldt: benader de Amish altijd met respect. 

New England Verenigde Staten
Boy Tijbosch |

Waar boek ik deze reis door New England in de Verenigde Staten?

Interesse in de reis New Englander? Dat snappen we.

Ga hiervoor naar de website van Tioga Tours voor het complete reisschema en meer. Je krijgt een offerte binnen één werkdag!

Dit artikel word je aangeboden door Tioga Tours.