Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Connecticut

Connecticut - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Smalle backroads, Brits ogende huisjes en boerderijen in beboste omgeving. Connecticut is misschien niet Amerika’s grootste staat, maar ook hier is eindeloos road trippen een optie waarbij je je absoluut niet hoeft te vervelen. Litchfield County is bijvoorbeeld een interessante streek waar de invloed van de Britten nog steeds goed zichtbaar is. Je merkt hier duidelijk dat ook Connecticut bij de regio New England hoort. Steden vind je hier ook. Het ietwat literair getinte Hartford met haar compacte centum en New Haven, bijvoorbeeld. Laatstgenoemde is thuis voor een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Lees verder voor meer info over New Haven bezienswaardigheden, must sees in Connecticut en méér.

Direct naar

Connecticut bezoeken
Bezienswaardigheden en activiteiten
Natuur
Meer bezienswaardigheden in Connecticut
Praktische info

De tijd in Connecticut
Het weer in Connecticut

[affiliate location=”connecticut” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”connecticut” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”connecticut” type=”ticketlinks”]

Connecticut - PixabayConnecticut bezoeken

Bezienswaardigheden en activiteiten

Yale University
De universiteit van Harvard staat misschien op de eerste plaats, maar Yale University in New Haven, Connecticut staat toch zeker weten op de tweede plaats qua vooraanstaande scholen. Deze toonaangevende universiteit is een van de beroemdste New Haven bezienswaardigheden heeft veel beroemde alumni, zoals de twee voormalig presidenten George H.W. Bush en zijn zoon George W. Bush. Reizigers vinden bij Yale voor iedereen toegankelijke instituten, kerken en musea, zoals de Yale University Art Gallery en de Church Of Christ.

Andere panden zijn veel minder goed toegankelijk. The Tomb is de enigszins macabere naam van de plaats waar een van Amerika’s meest geheime genootschappen, The Order Of Skull And Bones, naar verluidt bijeenkomt.

Litchfield County Jail
De plaats Litchfield kreeg wereldwijde bekendheid toen de naam werd gebruikt in de Netflix-serie Orange Is The New Black. De realiteit is dat de zogenaamde Litchfield Correctional Facility helemaal niet bestaat. Het tijdelijke thuis van onder meer Piper Chapman is ook weer niet helemaal fictief. De Litchfield County Jail bestaat namelijk wél: het is het oudste publieke gebouw van Litchfield en daardoor een van de belangrijkste bezienswaardigheden in deze Brits aanvoelende stad.

Winvian Farm
Was jij in je jonge jaren ook zo’n fanatiek bouwer van boomhutten? Overnacht dan in Winvian Farm. Dit hotel beschikt namelijk over verschillende bijzondere kamers, waarvan het pronkstuk – inderdaad – een boomhut is. Inclusief open haard!

[affiliate location=”winvianfarm” type=”tradetracker”]

Natuur

Mount Tom State Park
Mount Tom State Park, goed bereikbaar vanuit Litchfield, is een aanrader when in Connecticut. Je kunt hier, weather permitting, zwemmen óf Mount Tom zelf beklimmen. Een garantie voor een fantastisch uitzicht over het westen van de staat.

Bushnell Park
Bushnell Park is het stadspark van de hoofdstad Hartford. Het kan zijn dat deze groenstrook je doet denken aan een ander stadspark. Bushnell Park is namelijk ontworpen door dezelfde persoon die ook verantwoordelijke voor het visuele deel van New Yorks Central Park. De twee komen qua grootte niet echt bij elkaar in de buurt. Alle kunstwerken en het feit dat het park stamt uit de negentiende eeuw leverde Bushnell Park wel een plekje in het National Register Of Historic Places op.

Connecticut - PixabayNew Haven bezienswaardigheden: meer bezienswaardigheden in Connecticut

Connecticut is een staat met verschillende gezichten. Je vindt er bijvoorbeeld historie, waarbij de invloed van de Britse immigranten direct merkbaar is. Je ziet er echter ook moderne havens die verantwoordelijk zijn voor de invulling van New England bekende visindustrie. Korte en lange highways brengen je langs karakteristieke, rode boerderijen en oude gebouwen van stenen en gaan dwars door soms dichte bossen.

Connecticut heeft een opvallend grote populatie Italiaanse immigranten. Zo’n negentig procent van de bevolking deelt een Italiaanse achtergrond. Het is dan ook niet heel vreemd dat de specialiteit van de staat een pizza is. De New Haven Pizza, om precies te zien. Je kunt nog zoveel New Haven bezienswaardigheden hebben gezien: je bezoek aan de staat is daarom niet compleet zonder deze lokale favoriet.

Huizen bezichtigen hoort ook bij de meest ondernomen New Haven bezienswaardigheden – en niet alleen in deze stad. Het hoge gemiddelde inkomen van Connecticut is terug te zien in gemeenschappen als Greenwich: een rijke community vol peperdure villa’s.

New Haven bezienswaardigheden - PixabayPraktische info

De tijd in Connecticut

De tijd in Connecticut scheelt zes uur met die van Nederland. Het is er zes uur eerder.

Het weer in Connecticut

Het weer in Connecticut ziet er per maand zo uit.

Januari
Rond de 0 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Februari
Rond de 0 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Maart
Rond de 10 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

April
Rond de 15 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Mei
Rond de 20 graden Celsius
Veel neerslag

Juni
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Juli
Rond de 30 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Augustus
Rond de 30 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

September
Rond de 25 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

Oktober
Rond de 20 graden Celsius
Gemiddelde neerslag

November
Rond de 10 graden Celsius
Veel neerslag

December
Rond de 5 graden Celsius
Veel neerslag

[affiliate location=”connecticut” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”connecticut” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”connecticut” type=”ticketlinks”]