Canada Only

Zéker bezoeken in West Virginia: New River Gorge National Park and Preserve

New River Gorge National Park and Preserve - West Virginia Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De gigantische bergen, prachtige vergezichten en woeste wateren van New River Gorge National Park and Preserve werden in 2020 Amerika’s nieuwste en 63e nationale park.

Het immense natuurgebied is al jaren erg populair onder locals, maar sinds zijn omdoping tot nationaal park weten ook (internationale) toeristen de weg naar New River Gorge National Park and Preserve in West Virginia goed te vinden.

Dat is begrijpelijk, want het is een schitterend nationaal park. Het is bijna 300 vierkante kilometer groot en vernoemd naar de New River: de op een na oudste rivier ter wereld die in totaal 515 kilometer lang is. 85 kilometer daarvan slingert door dit wilde natuurgebied.

En ja – wij vonden die benaming New River ook wat vreemd voor zo’n oude rivier. Maar goed.

New River Gorge National Park and Preserve - West Virginia Tourism
Foto: West Virginia Tourism

Wat kan ik doen en zien in New River Gorge National Park and Preserve?

De meeste bezoekers starten hun trip naar het nationale park bij het Canyon Rim Visitor Center. Dit omdat ze je hier precies kunnen vertellen waar je moet zijn en hoe het natuurgebied is ontstaan, maar ook omdat je hiervandaan een geweldig uitzicht hebt over het paradepaardje van het park.

New River Gorge Bridge

Dat paradepaardje is de New River Gorge Bridge. Hij werd in 1977 gebouwd om beide kanten van de kloof met elkaar te verbinden en was jarenlang ’s werelds langste brug met een enkele overspanning.

Het is vooral erg tof om in de ochtend naar de brug te kijken, wanneer de zon net op is en de ochtenddauw boven de bergen hangt. Schitterende foto’s voor het thuisfront zijn gegarandeerd.

Kom je op Bridge Day? Dan kun je jezelf vrijwillig van de brug gooien. Basejumpen is namelijk één dag in het jaar toegestaan.

Sandstone Falls en Grandview

Twee andere populaire bestemmingen binnen het park zijn Sandstone Falls en Grandview.

Sandstone Falls verwijst naar de grootste waterval van de New River, maar ook naar het fantastische, omliggende landschap. Het is bovendien een startpunt voor veel rafttrips over de rivier.

Vanuit Grandview heb je opnieuw een fabuleus uitzicht over de omgeving. Stop er vooral in de lente, wanneer de staatsbloem van West Virginia, de rhododendron, in bloei staat.

New River Gorge National Park and Preserve - West Virginia Tourism
Foto: West Virginia Tourism

Hoe kom ik in New River Gorge National Park and Preserve?

Wil je dit park bezoeken? Goed idee! Je kunt dit het beste doen tijdens een roadtrip door het Amerikaanse Zuiden. Pak je, naast West Virginia, meteen staten als Virginia, Kentucky, Tennessee en North Carolina mee.

Het adres van het Canyon Rim Visitor Center is 162 Visitor Center Road in Lansing, West Virginia.

New River Gorge National Park and Preserve - West Virginia Tourism
Foto: West Virginia Tourism

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]