Canada Only

Nieuw in New York: een GIGANTISCH reuzenrad met uitzicht op de skyline van Manhattan

New York City - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het enorme gevaarte maakt deel uit van het winkelcentrum American Dream en is het hóógste reuzenrad in het oosten van de Verenigde Staten.

Maak kennis met American Dream. Een immense méér-dan-een-mall in East Rutherford met honderden winkels, een schaatsbaan, een compleet waterpark én – alsof er nog niet genoeg bezienswaardigheden waren – een reuzenrad.

[themify_layout_part id=34268]

The Dream Wheel

En niet zomaar een reuzenrad. The Dream Wheel is bijna honderd meter hoog. Dat maakt hem in één klap het hoogste exemplaar aan de Amerikaanse oostkust. Nation-wide moet ‘ie alleen The High Roller in Las Vegas, Nevada voor zich dulden.

The Dream Wheel bestaat uit 27 climate-controlled cabines waarin telkens zestien mensen kunnen. Een ritje met het reuzenrad duurt een halfuur. Je hebt hiervandaan uitzicht op van alles en nog wat: de New Jersey Meadowlands, de Hackensack River, het MetLife Stadium en – of course – de skyline van Manhattan

New York City ligt weliswaar ietsje verderop, maar dat mag de pret niet drukken.

[themify_layout_part id=34170]

Prijzen en openingstijden

Interesse in het reuzenrad? Een ritje in The Dream Wheel kost $27,20 voor volwassenen, $18,76 voor kinderen van drie tot negen jaar oud en $24,38 voor senioren.

The Dream Wheel opent iedere dag om 11:00 en sluit dan telkens om 21:00. Uitzonderingen zijn de zaterdag en de zondag: dan is het reuzenrad respectievelijk langer (tot 22:00) of juist korter (tot 20:00) open.

[themify_layout_part id=37739]

Locatie

Oh – en we zeggen wel Nieuw in New York, maar eigenlijk ligt American Dream in het naburige New Jersey. De mall wordt echter door behoorlijk wat citytrippers bezocht, dus vandaar onze terminologie. =)

Het adres? 1 American Dream Way in East Rutherford, New Jersey.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]