Canada Only

Naar New York? Sla de kerstmarkt van Bryant Park niet over!

Bryant Park - Brittany Petronella via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Bryant Park Winter Village ligt in hartje Manhattan en bestaat uit 170 gezellige kerstkraampjes en een gratis schaatsbaan.

New York City telt tijdens het feestseizoen nogal wat attracties – boven op de gebruikelijke selectie to-do’s. Voorbeelden: de kerstboom voor de deur van het Rockefeller Center en de schaatsbaan Wollman Rink in Central Park.


Wat ons betreft, hoort het Bryant Park Winter Village daar absoluut bij. Het is in feite een kerstmarkt met schaatsbaan, maar met die beperkte omschrijving, doen we het Bryant Park Winter Village waarschijnlijk tekort.

[themify_layout_part id=34268]

Wat is het Bryant Park Winter Village?

Het Bryant Park Winter Village is een markt met 170 nieuwe én terugkerende kraampjes. Je vindt hier – enigszins vanzelfsprekend – de meest uiteenlopende kerstballen en -decoraties, maar ook items van New Yorks populairste eetgelegenheden. Zo kun je hier onder meer terecht voor het eetbare koekjesdeeg van DŌ, Cookie Dough Confections.

Het winterdorp is ook bekend vanwege zijn schaatsbaan. Dit exemplaar is gratis toegankelijk, in tegenstelling tot andere banen elders in de stad. Je mag je eigen schaatsen meenemen, maar ze zijn – tegen betaling – ook te huur.

The Lodge is een outdoor-après-ski-gebied waar je mag aanschuiven voor een cocktail of een warme chocolademelk.

En natúúrlijk staat er ook in het Bryant Park Winter Village een kerstboom, hoewel niet zo groot als de versie van het Rockefeller Center.

[themify_layout_part id=34170]

Waar vind ik het Bryant Park Winter Village?

Het Bryant Winter Park Village staat, niet geheel verrassend, in Bryant Park. Dit stadspark ligt op loopafstand van andere populaire attracties in New York, zoals Times Square, het Empire State Building en Central Park. Makkelijk te combineren, dus!

Tot wanneer staat het Bryant Park Winter Village er nog?

Ga je niet in december naar New York? Geen zorgen. Het Bryant Park Winter Village staat er nog tot en met 5 maart 2023. Let wel: de meeste kerstkiosken zijn dan wél vertrokken.

[themify_layout_part id=37739]

Wanneer zijn de winkels van het Bryant Park Winter Village open?

De winkels zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 11:00 tot 20:00. De openingstijden op zaterdagen en zondagen zijn van 10:00 tot 20:00.

Bryant Park - Brittany Petronella via NYC & Company
Foto: Brittany Petronella via NYC & Company

[themify_layout_part id=34047]