Afrika OnlyCanada Only

New York krijgt een spectaculair hotel: midden op Times Square en verpakt in een billboard

Oud en nieuw New York
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Hoe het is om écht middenin de stad te slapen? Dat kun je binnenkort aan gasten van hotel Times Square Edition vragen. Afstand tot het centrum: 0 meter.

Times Square Edition wordt momenteel gebouwd, maar is bijna klaar. De accommodatie kan ergens in 2018 gasten ontvangen. Je vindt het hotel direct aan Times Square, op de hoek van West 47th Street.

Onlangs in New York geweest en niets gezien? Dat kan. Het hotel gaat namelijk schuil achter een gigantisch billboard. Dit scherm is met haar 25 miljoen pixels de grootste LED-reclame van de stad. Een ideale locatie voor wie geen genoeg kan krijgen van de mensenmassa op New Yorks drukste kruispunt.

Uitzicht

Maar hee – kan ik wel iets zien als dat achterlijke scherm ervoor hangt? Ja, want daar is natuurlijk over nagedacht. De 452 kamers bevinden zich op de verdiepingen 14 tot en met 40. De etages 1 tot en met 12 zijn bedoeld voor allerlei attracties. Niet de minste namen, trouwens. De NFL Times Square Experience komt erin, net als een nieuwe voorstelling van Cirque Du Soleil. Daarnaast gaat de uit de kluiten gewassen chocolatier Hershey’s Chocolate World verhuizen. De winkel zit nu nog aan de overkant van de straat, maar krijgt hier een nieuw onderkomen.

Waar de dertiende verdieping is gebleven. Die hebben ze in veel hotels in New York – en ook hier – niet. Stukje bijgeloof.

Oh – en wil je adverteren op dat megascherm? Dat kan. Kost je $35.000 per minuut (!).

Naar New York

Hoewel de prijzen van Times Square Edition nog niet bekend zijn, liggen de tarieven waarschijnlijk buiten je budget. Meer betaalbare reizen naar NYC vind je bij onze partners – HIER dus. Los boeken kan natuurlijk ook. Kijk dan HIER voor voordelige vluchten naar New York en HIER voor bijbehorende hotels.

Times Square
Marley White via NYC & Company