Canada Only

Hij komt er weer aan: de Thanksgiving Parade in New York City

New York Thanksgiving Parade
Macy's Inc. via Macy’s Event Media
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

New York City viert zo’n beetje iedere feestdag met een optocht, maar de beroemdste variant van allemaal is toch wel de iconische Macy’s Thanksgiving Day Parade. 

🚗 Huurauto nodig? Boek via Alamo, gebruik de unieke kortingscode ‘AlamoOnly5’ en ontvang 5% op het totaalbedrag!

Macy’s Event Media

Wat is de New York Thanksgiving Day Parade?

Ben je niet bekend met de Macy’s Thanksgiving Day Parade? Dat snappen we. Tenslotte wordt de optocht dit jaar pas voor de 97e keer gehouden.

Maar mocht je dat, om welke reden dan ook, tóch gemist hebben: het is een gigantische optocht dwars door de straten van Manhattan. Iets dat je ooit in je leven gezien moet hebben. Zeker als Amerika-fan.

🗽 Tip van ons! NYC is tegenwoordig een behoorlijk prijzige stad. De kosten voor een hotel kunnen daarom oplopen. Check daarom hier wat een accommodatie in Brooklyn of, net buiten de stad, New Jersey kost. Dit kan behóórlijk schelen.

Macy’s Event Media

Wat is er te zien?

Dé blikvangers van de Parade zijn de gigantische praalwagens. Deze staan veelal in het teken van vaak wereldberoemde filmsterren, cartoons en organisaties. Veel van deze wagens zijn voorzien van reusachtige ballonnen, bijvoorbeeld in de vorm van Snoopy of SpongeBob SquarePants.

De bijbehorende optredens van allerlei artiesten en dansgroepen zorgen ervoor dat de Macy’s Thanksgiving Day Parade ieder jaar weer een waar spektakel is. 

De parade wordt overigens afgesloten door een bezoek van de Kerstman. Dit is de symbolische start van het kerstseizoen in New York City.

🛫 Tip van ons! Hotels mogen dan aan de dure kant zijn; de kosten voor vliegtickets vallen vaak relatief mee. Kijk hier voor recente tarieven!

Macy’s Event Media

Waar moet ik zijn voor de New York Thanksgiving Day Parade?

De Macy’s Thanksgiving Day Parade van 2023 vindt dit jaar plaats op donderdag 23 november 2023 en duurt van 08:30 tot 12:00 New Yorkse tijd. De route loopt daarbij grofweg van 77th Street tot het warenhuis van Macy’s op Herald Square.

Zien? Zorg er dan voor dat je aan de westkant van Central Park staat. De beste plekken om de Parade te zien, liggen volgens de kenners tussen 72nd Street en Columbus Circle.

🇺🇸 Plannen om naar New York te gaan? Het is slim om tickets voor bezienswaardigheden van tevoren te kopen, zodat je vervelende verrassingen voorkomt. Kijk daarvoor hier.