Canada Only

Eén van New Yorks meest iconische wolkenkrabbers krijgt (misschien) een observatiedek

Chrysler Building - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het One World Trade Center en het Empire State Building hebben al zo’n fenomenaal uitkijkpunt. Nu is het schijnbaar de beurt aan het Chrysler Building.

Er zijn namelijk grootscheepse plannen om de karakteristieke toren wat meer – laten we zeggen – tourist friendly te maken. Wie het Chrysler Building nu wilt bezoeken, komt tenslotte niet veel verder dan een van onderaf genomen foto van de bekende, puntige spits.

[themify_layout_part slug=”leestips-new-york-city”]

Hoe komt het observatiedek er eventueel uit te zien?

Maar daar komt verandering in. Tenminste – als het aan de Landmarks Preservation Commission (LPC) ligt. Deze organisatie is belast met het goedkeuren van de plannen voor een observatiedek. En guess what: dat hebben ze enige tijd geleden al unaniem gedaan.

De plannen omvatten onder meer een totstandkoming van een glazen bescherming op de terrassen op de 61e verdieping. Als dat eenmaal is verwezenlijkt, kunnen gasten New York City ook bekijken van het wereldberoemde Art Deco-gebouw.

[themify_layout_part slug=”reistips-new-york-city”]

Wanneer komt dit platform er?

De exacte plannen zijn echter nog niet bekend gemaakt en er is ook nog geen timeline voor een eventuele opening. Wél lijkt dit gepaard te gaan met de totstandkoming van een club en een restaurant op de 61e en 62e verdieping.

Het zou dan gaan om een nabootsing van de Cloud Club. Dit was een zeer exclusief restaurant dat in een ver verleden de 66e, 67e en 68e etages van het Chrysler Building bezet hield. Wellicht dat de nieuwe variant wat minder prijzig wordt.

[themify_layout_part id=”37739″]

Had het Chrysler Building al eerder een observatiedek?

Mochten de plannen doorgaan, dan is het voor de Chrysler Building niet de eerste keer dat ze in het bezit zijn van een observatieplatform. Tot 1945 had de toren namelijk al een dek genaamd The Celestial. Toegegeven – dat is inmiddels een tijdje geleden.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]