Afrika OnlyCanada Only

Zoek

New Yorks Yankee Stadium verandert deze zomer in een enorme drive-in-bioscoop

Yankee Stadium - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

En een drive-in-concerthal, om precies te zijn. Kun je het festivalseizoen gewoon vanuit de veiligheid van je eigen auto beleven.

Virtuele rondleidingen door musea. Digitale tours door nationale parken. Amerika heeft er tijdens de coronacrisis veel aan gedaan om reizigers toch nog iets van hun gedroomde bestemming mee te geven. Maar déze aanpassing slaat alles. Het wereldberoemde stadion van de New York Yankees in The Bronx wordt namelijk omgedoopt tot een bioscoop en concerthal voor automobilisten. Een soort festivalterrein, zeg maar.

[themify_layout_part slug=”leestips-new-york-city”]

Uptown Drive-In

En dat heeft alles te maken met Uptown Drive-In. Dit is een reeks aankomende festivals vol films, muziek en zelfs food. De zogenoemde car side dinner service bezorgt maaltijden van lokale street vendors tot aan het chauffeurs- of passagiersraam.

De festivals vinden iedere vrijdag, zaterdag en zondag in de zomer plaats. De muziek wordt verzorgd door allerlei artiesten uit New York City. Daarvoor wordt er een gigantisch podium opgesteld op de parkeerplaats van het Yankee Stadium. Meeluisteren kan via je autoradio. 

Het evenement is georganiseerd door de MASC Hospitality Group. Deze organisatie had eigenlijk de Bronx Night Market en het Bronx Beer Festival op de planning staan. Omdat dat logischerwijs niet door kon gaan, hebben ze geroeid met de riemen die ze hadden. Uptown Drive-In is het indrukwekkende resultaat.

[themify_layout_part slug=”reistips-new-york-city”]

Data en prijzen

De festivals vinden plaats op vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Officiële data en ticketprijzen zijn nog niet bekend gemaakt. 

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]