Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Zo zie je de Niagara Falls op een héél bijzondere manier: vanuit een tunnel

Niagara Falls - Niagara Parks
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Niagara Falls Tunnel hoort bij het Niagara Parks Power Station en opende in juli 2022 voor het eerst voor het publiek.

Laten we allereerst eerlijk zijn. De Niagara Falls in de staat New York zijn altijd indrukwekkend. Het maakt daarbij niet zo heel veel uit of je ze vanaf de Amerikaanse óf de Canadese zijde ziet.

Maar als er dan een compleet nieuw uitwijkplatform opent, is dat op z’n minst interessant…

Maak daarom kennis met The Tunnel. Een ondergrondse gang die sinds 1904 deel uitmaakt van het Niagara Power Station, maar pas sinds enkele maanden geleden toegankelijk is voor het publiek. 

Gelukkig maar, want daardoor kun je de Niagara Falls op een supergave manier bekijken.

👉 Plannen om de Niagara Falls te bezoeken? Kijk hier welke tours beschikbaar zijn!

[themify_layout_part id=34315]

Wat is The Tunnel precies?

The Tunnel is een – hoe verrassend! – tunnel van 115 jaar oud. Hij werd in het verleden gebruikt door werknemers van het Niagara Parks Power Station. Een instantie waar de kracht van de Niagara Falls werd omgezet in energie.

Mensen die nu naar The Tunnel gaan, worden met een glazen lift naar beneden gebracht – de tunnel ligt zo’n 55 meter onder het Niagara Parks Power Station. Daar begin je aan een korte wandeling van 600 meter door de ondergrondse gang. Deze eindigt op een supergaaf platform waarvandaan je een geweldig, maar bovenal uniek uitzicht hebt over de wereldberoemde watervallen.

[themify_layout_part id=34170]

Hoe kan ik deze Niagara Falls Tunnel bezoeken?

Zien? Zorg er dan allereerst voor dat je een toegangskaartje hebt tot het Niagara Parks Power Station. Dat kost $28 voor een volwassene en $18,25 voor een kind. Toegang tot The Tunnel is hierbij inbegrepen.

Je vindt het Niagara Parks Power Station aan de Canadese zijde van de watervallen. Het adres: 7005 Niagara Parkway, Niagara Falls, Ontario, Canada.

Foto: Niagara Parks

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]