Canada Only

Nice! Cirque Du Soleil opent een nieuwe show in Orlando – helemaal in het teken van Disney

Festival Of Fantasy Parade, Magic Kingdom
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Leuk nieuws voor fans van Disney en reizigers naar Orlando. Cirque Du Soleil heeft bekend gemaakt te gaan beginnen met een nieuwe voorstelling in Florida. Een show die nergens anders is te zien en compleet in het teken staat van Disney.

Maar had Disney World niet al een eigen Cirque Du Soleil-show? Ja – en nee. Het winkel- en amusementscomplex Disney Springs was inderdaad thuis voor La Nouba. Deze voorstelling werd exclusief in Orlando gehouden, maar stond verder los van Disney en de parken.

Nieuwe show

Dat gaat met deze nieuwe voorstelling helemaal veranderen. Zo’n twintig jaar na de samenwerking rondom La Nouba slaan Cirque Du Soleil en Disney World opnieuw de handen ineen om samen te werken aan een nieuw spektakel. De voorstelling wordt een eerbetoon aan de animatiehistorie van Disney. Hoe dat er precies uit komt te zien, weten we nog niet. Het wordt geheid entertainment zoals alleen Cirque Du Soleil dat kan bieden.

De laatste voorstelling van La Nouba vond op 31 december 2017 plaats in het theater van Disney Springs. Een openingsdatum voor de nieuwe show moet nog worden aangekondigd.

Naar Orlando? Dan mag je Disney Springs eigenlijk niet overslaan. Zeker niet wanneer je iets van de Disney-sfeer wil meekrijgen, maar niet per se een park in hoeft. Trek er tijdens je road trip door Florida een avond voor uit of boek een relax-vakantie in Orlando en neem er wat uitgebreider de tijd voor.

Festival Of Fantasy Parade, Magic Kingdom
Foto: Matt Stroshane