Canada Only

Nice: Het is Harry Potter-weekend in Universal Orlando!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Ben Zwaan

Aankomend weekend gaat in Florida eventjes alle aandacht uit naar de themaparken van Universal Studios. 't Is namelijk Harry Potter-weekend in de twee parken en A Celebration Of Harry Potter is tijdelijk hét evenement in Orlando.


Foto: Universal Orlando Resort

Als aanvulling op de attracties die er al staan, wordt de Harry Potter Expo naar de Sunshine State gehaald. Daarbij hoort onder meer de Warner Bros Studio Tour uit Londen, de Sorting Hat Experience en een virtual reality-attractie rondom de nieuwe spin-off – Fantastic Beasts. Ook krijgen bezoekers beelden te zien van het eveneens in Londen gehouden toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child.


Foto: Universal Orlando Resort

 

Naast deze tijdelijke attracties, zijn ook verschillende acteurs en makers van de films aanwezig. Matthew Lewis, in NL bekend als het gezicht achter Marcel Lubbermans, is van de partij. Net als Warwick Davis, die de rol van zowel professor Banning als de kobold Grijphaak (yes, hij heeft een dubbelrol) vertolkt.

A Celebration Of Harry Potter is inbegrepen bij het reguliere parkticket, hoewel sommige activiteiten volgens het wie-het-eerst-komt-principe werken.