Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Nice: Het WK Voetbal van 2026 gaat naar Amerika!

Vlag
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De VS, Canada en Mexico organiseren samen het Wereldkampioenschap Voetbal van 2026. Het toernooi vindt hiermee voor de tweede keer, na 1994, plaats op Amerikaanse bodem.

Het Noord-Amerikaanse bid troeft daarmee het Marokkaanse voorstel af. Een WK in drie landen kreeg met 134 tegen 65 stemmen ruim de voorkeur. Het wordt het eerste Wereldkampioenschap met 48 in plaats van 32 teams.

Verreweg de meeste wedstrijden worden in The States gespeeld: zestig van de tachtig. Canada en Mexico krijgen ieder tien wedstrijden.

Welke steden?

Er zijn 23 steden kandidaat om in 2026 gaststad voor het toernooi te zijn. Dit zijn in de VS Atlanta, Baltimore, Boston, Cincinnati, Dallas, Denver, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, Nashville, New York, Orlando, Philadelphia, San Francisco, Seattle en Washington DC.

De Canadese wedstrijden worden mogelijk in Edmonton, Montreal en/of Toronto gespeeld. Mexico heeft ook drie potentiële gaststeden aangedragen: Guadalajara, Mexico City en Monterrey.

Alle stadions zijn klaar en operationeel en hebben een gemiddelde capaciteit van 68.000 toeschouwers. Het MetLife-stadion, iets buiten New York, wordt met haar 87.000 plaatsen voorgesteld voor de finale.

De FIFA bepaalt op termijn in welke stadions wordt gespeeld.