Canada Only

Nice: ‘s Werelds éérste Harry Potter-rollercoaster komt naar Florida!

Universal's Islands Of Adventure
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Alsof Orlando niet al genoeg attracties had… Vandaag maakte Universal Orlando Resort bekend te werken aan een nieuwe attractie in het themapark Islands of Adventure. Het wordt een achtbaan – helemaal in het teken van Harry Potter. De rollercoaster moet er in 2019 staan.

Meer info wil Universal vooralsnog niet geven. Wel beloven ze ‘iets wat Universal nog niet eerder heeft gedaan’. ‘Het wordt een nieuw soort rollercoaster én een nieuw soort thrill-ride voor de hele familie’, aldus een woordvoerder. ‘We brengen je nóg dieper in J.K. Rowling’s Wizarding World. Je favoriete personages en figuren komen allemaal voorbij. Het wordt de meest gethematiseerde attractie die Orlando ooit heeft voortgebracht.’

De veelbelovende achtbaan wordt ontworpen in samenwerking met Warner Bros en het productieteam van de Harry Potter-films. Het betekent overigens het einde van de huidige achtbaan Dragon’s Challenge. Wil je daar nog één keer in? Dan moet je snel zijn: Dragon’s Challenge sluit op 4 september voorgoed haar deuren.

Meer uitbreidingen?

Volgens geruchten is de nieuwe achtbaan het begin van méér uitbreidingen in Universal’s The Wizarding World of Harry Potter. Dit vanwege de Star Wars-uitbreidingen bij de concurrenten van Disney World. Zo schijnt Universal nauwlettend in de gaten te houden hóe groot de interesse in Disney’s nieuwe Star Wars Galaxy’s Edge precies is. Verschillende vernieuwingen in Harry Potter’s parkdeel moeten voorkomen dat té veel gasten Universal verruilen voor Disney.

Universal's Islands Of Adventure
© 2014 Universal Orlando Resort