Afrika OnlyCanada Only

Niet bang aangelegd? Jump dan van Las Vegas’ 350 meter hoge Stratosphere Tower!

Stratosphere Tower
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dankzij het fenomeen SkyJump kunnen avontuurlijke Amerika-fans van de iconische toren springen. Mét touw, natuurlijk.

‘A heart pounding, scream-inducing, open-air leap.’ Zo omschrijft het Stratosphere Hotel, eigenaar van de SkyJump, deze angstvallige attractie zelf. Een omschrijving die waarschijnlijk dicht bij de werkelijkheid ligt. De SkyJump staat tenslotte niet voor niets in het Guinness Book Of Records als ‘s werelds hoogste, commerciële afdaling…

Wat houdt het in?

Anyway – wat je mag verwachten, is het volgende: een sprong vanaf een landingsplatform hoog bovenin de toren, waarna je met veertig kilometer per uur naar beneden sodemietert. Dat kan ‘s ochtends, ‘s middags of om half twee ‘s nachts: het blijft natuurlijk Las Vegas. En je hoeft er niet eens 21 jaar of ouder voor te zijn. Vanaf veertien jaar mag je de sprong maken.

Tot en met zeventien jaar moet er overigens wel een ouder mee. En ja – die moet de SkyJump helaas óók doen.

Waar en hoeveel?

Je vindt de SkyJump bovenin Las Vegas’ Stratosphere Tower. Deze gigantische toren hoort op zijn beurt weer bij het Stratosphere Hotel. Hij is niet bepaald te missen wanneer je naar Las Vegas gaat, maar voor de zekerheid: hij ligt aan The Strip.

We moeten er nog wel bij vermelden dat een sprong vrij duur is: de SkyJump kost 119,99 dollar per persoon. Ben je een hotelgast? Dan krijg je korting.

Naar Las Vegas

Plannen om naar Las Vegas te gaan? Check hier alle aanbiedingen van verschillende reisbureaus!

Stratosphere Tower