Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit mag je NIET missen wanneer je naar Hawaii gaat!

Hawaii - Dennis van Wijk via Riksja Travel

Een privé-sufles op Waikiki Beach. Een walvistocht langs de kust van Maui. Een bezoek aan Pearl Harbor. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je ziet het allemaal met de rondreis Aloha Hawaii van Riksja Travel: een ideale vakantie naar Hawaii.

Hawaii is zo’n typische bestemming die bij veel mensen hoog op de bucketlist staat. Het is tenslotte een behóórlijk eind vliegen. Maar als je de kans hebt om te gaan, kun je er maar beter meteen het beste van maken.

Dat doe je bijvoorbeeld met de reis Aloha Hawaii van Riksja Travel. Deze komt langs alle bekende highlights, maar gaat daarbij nét iets verder dan gebruikelijk.

Hiermee bezoek je niet alleen het wereldberoemde Waikiki Beach, maar volg je er ook een surfles. Je leert de plaatselijke cultuur kennen door een traditioneel Hawaïaans feest mee te maken. En als je op het juiste moment van het jaar gaat, maak je een walvistocht langs de kust van Maui. Heb je die lange reis in ieder geval niet voor niets gemaakt.

Dit vinden wij de vijf hoogtepunten uit Aloha Hawaii. Meteen méér informatie? Kijk dan hier!

Hawaii - Unsplash
Boy Tijbosch |

1. Een privé-surfles op Waikiki Beach

Zeg Hawaii en je zegt surfen. Naar verluidt heeft het merendeel van de bevolking ooit op een surfplank gestaan. We bedoelen maar.

Wat dat betreft, is er geen betere plek om de nobele kunst van het surfen te leren dan op Waikiki Beach. Boek Aloha Hawaii en je krijgt er een surfles op het wereldberoemde strand bij. Je kunt je nieuwbakken skills daarna meteen testen op de plaatselijke, hoge golven.

Hawaii - Dennis van Wijk via Riksja Travel
Foto: Dennis van Wijk via Riksja Travel

2. Een kajaktocht over Keauhou Bay tijdens je vakantie naar Hawaii

Wilde dolfijnen zien? Dat kan bij het plaatsje Kona op het eiland Hawai’i. Bij Keauhou Bay, om precies te zijn. Een kajaktocht over deze baai mag zodoende niet ontbreken tijdens je trip naar de Pacifische staat.

Je ziet overigens niet alleen dolfijnen, maar ook zeeschildpadden – mede dankzij het kristalheldere water.

Hawaii - Unsplash
Boy Tijbosch |

3. Een walvistocht langs de kust van Maui

Maui is een van de populairste bestemmingen van Hawaii. De toeristenaantallen nemen er tussen december en april alleen maar toe. Dat is namelijk de tijd van het jaar waarin bultruggen migreren.  Ze zwemmen dan massaal langs het eiland – en dat móet je ooit gezien hebben.

Hoe je dat doet? Vanaf een boot. Deze walvisexcursie is optioneel bij te boeken bij Riksja Travel.

Hawaii - Dennis van Wijk via Riksja Travel
Foto: Dennis van Wijk via Riksja Travel

4. Een authentieke lūʻau op je vakantie naar Hawaii

De term lūʻau zegt je misschien niet meteen iets, maar valt het beste te omschrijven als een traditioneel Hawaiiaans feest met entertainment. Een ideale manier om de cultuur van de staat te leren kennen, dus.

Vandaar dat Aloha Hawaii inclusief lūʻau wordt – mja – geleverd. In Maui. In de buurt van de vulkaan Haleakala. Niet missen when in Hawaii!

Pearl Harbor - Unsplash
Boy Tijbosch |

5. Een bezoek aan Pearl Harbor

Pearl Harbor is misschien wel de bekendste bestemming van heel Hawaii. Het is nog altijd een marinebasis, maar hij wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Ze komen dan vooral voor het USS Arizona Memorial, het slagschip USS Missouri en het USS Oklahoma Memorial. Sla ze niet over als je naar Hawaii gaat.

De entree voor Pearl Harbor is inbegrepen wanneer je Aloha Hawaii boekt.

O'ahu - Dennis van Wijk via Riksja Travel
Foto: Dennis van Wijk via Riksja Travel