Canada Only

Nieuw op het vliegveld van Las Vegas: een box waarin je last-minute je wiet kunt dumpen

Las Vegas Strip
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

McCarren International Airport is nu voorzien van metalen afvalbakken waarin je, vlak voor je huiswaarts keert, je laatste restjes cannabis kwijt kunt. Dat geeft de uitspraak What Happens In Vegas… toch weer een nieuwe dimensie.

Marihuana voor medische doeleinden? Dat was al een tijdje toegestaan. Maar het legale, recreatieve gebruik van cannabis is relatief nieuw in Las Vegas en de rest van Nevada. Sinds 1 januari 2017 is het niet langer verboden om in Sin City iets op te steken. Daarmee sloot de Silver State zich aan bij onder meer de buurtstaten Californië en Oregon.

Dat brengt natuurlijk ook de nodige problemen met zich mee. In de meeste Amerikaanse staten zijn ze namelijk nog lang niet zo ver en is het gebruik van hasj en wiet gewoon nog hartstikke illegaal. Daarnaast is het sowieso verboden je stuff mee te nemen aan boord van een vliegtuig. Maar gelukkig heeft het vliegveld van Vegas daar iets op gevonden…

De Marijuana Amnesty Box is een metalen afvalbak speciaal voor reizigers die de stad verlaten en van hun laatste restjes af moeten. We weten eerlijk gezegd niet wat er mis was met de reguliere prullenbak, maar Vegas is met de groene containers weer een aantal bezienswaardigheden rijker.

Nieuw?

Helemaal nieuw is het idee overigens niet. De staat Colorado installeerde de Marijuana Amnesty Boxes ook al op de luchthaven van Denver. De Vegas-bakken hebben desondanks de meeste aandacht gekregen – waarschijnlijk omdat het Vegas is.

Legalisering

Betekent dit je overal in Vegas maar van alles mag opsteken? Nee – dat niet. Amerika is nog altijd geen Amsterdam. Marihuana is nog steeds verboden in het openbaar en daarmee ook in alle hotels en casino’s. Het gebruik ervan is zodoende alleen mogelijk in privéwoningen.