Canada Only

NIEUW op de Las Vegas Strip: een gratis bus zónder chauffeur

Las Vegas
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Naar Vegas? Dan kun je, sinds 8 november, de zogenaamde Navya Arma Bus pakken. Een nieuwe, gratis pendeldienst die reizigers naar verschillende bestemmingen in Sin City brengt. Klein detail: de bus heeft géén bestuurder…

De Navya Arma Bus werd in 2015 aangekondigd en mag nu eindelijk de weg op. De bus rijdt een constante loop van een halve mijl over het noordelijke deel van The Strip. Daarbij stopt ‘ie drie keer. Twee keer nabij Fremont Street (Downtown Las Vegas), één keer op Carson Street – tussen de Las Vegas Boulevard en 8th Street.

Helemaal nieuw is de bus niet. Hij werd begin dit jaar getest op een afgeschermd terrein elders in Vegas. Hier wist het voertuig tien dagen zonder problemen door te komen.

De Navya Arma Bus vertrouwd volledig op een combinatie van GPS, camera’s en sensoren. Vegas hoopt dat er jaarlijks minimaal 250.000 mensen gebruik van maken. De ontwikkelaar van de bus doneert $1 per passagier aan de slachtoffers van de schietpartij bij Mandalay Bay in oktober 2017.

Ongeluk

De bus kwam de eerste dag overigens niet helemaal zonder kleerscheuren door. Tijdens het eerste uur botste het voertuig al op een naderende bestelbus. Opvallend genoeg bleek dit een menselijke fout van de bestuurder van de bestelbus te zijn. Er vielen geen gewonden.

Las Vegas