Canada Only

Nóg 5 bijzondere bestemmingen rondom de Smoky Mountains

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het vervolg op ons item van gisteren!

[themify_layout_part slug=”leestips-diepe-zuiden”]

Gatlinburg

Noem één plaats die functioneert als ideale vertrekplaats om de Smoky Mountains te verkennen en je komt waarschijnlijk uit bij Gatlinburg. Daarvoor kun je echter ook gewoon in de plaats zelf blijven. Vanaf de hier aanwezige SkyBridge zie je de benevelde bergtoppen praktisch net zo goed.

Knoxville - Unsplash

Knoxville

Knoxville staat in Amerika bekend als ‘de stad van de vrijwilliger’, hoewel de forse plaats er nóg een opvallende bijnaam op nahoudt: Streaking Capital Of The World. Kleding dragen is hier dus optioneel.

Pigeon Forge

Met de Smoky Mountains binnen handbereik én de aanwezigheid van wereldberoemde attracties als Dollywood is Pigeon Forge misschien wel de meest populaire bestemming in de directe omgeving van het nationale park. Terecht? Terecht.

Sevierville - Unsplash

Sevierville

Sevierville mag dan niet supergroot zijn, het is wel een bestemming met behoorlijk wat shopping-mogelijkheden en het avontuur van Amerika’s great outdoors gewoon om de hoek. Tel daar de typische bergsfeer bij op en je snapt waarom Dolly Parton zich juist hier nestelde.

Waynesville

Waynesville is een van de grootste steden in het westen van North Carolina, geklemd tussen Great Smoky Mountains National Park en het begin van de fabuleuze Blue Ridge Parkway. Ideaal voor outdoor-reizigers, maar ook voor foodies die op zoek zijn naar restaurants die de ingrediënten vers van het land plukken.

[themify_layout_part slug=”reistips-great-smoky-mountains-national-park”]

[themify_layout_part slug=amerika-only-nieuwsbrief]