Canada Only

Navigeer naar de top: het meest noordelijke punt in het aangrenzende VS

northernmost point of the contiguous us
Michelle de Vos

Michelle de Vos

Dit bescheiden punt trekt reizigers en avonturiers aan die verlangen naar een ontmoeting met het Northernmost Point of the Contiguous US. Laten we eens kijken naar wat dit punt in Minnesota zo speciaal maakt.

➔ Lees ook Dit is Whalan, Minnesota: 60 inwoners, maar wel een wereldberoemde taartenzaak

Dit is het Northernmost point of the Contiguous US

Het noordelijkste punt van het aangrenzende land zelf bestaat uit een eenvoudige, maar prominente paal die het exacte punt markeert waar de grenzen van Minnesota samenkomen. Het markeren van deze geografische grens is van historisch en symbolisch belang, en het herinnert ons eraan dat de natuurlijke wereld geen respect heeft voor door mensen gemaakte grenzen.

Ten eerste heeft het een historische betekenis omdat het herinnert aan de inspanningen van vroege ontdekkingsreizigers en cartografen om de grenzen van Minnesota vast te stellen. Het markeren van dit punt was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de staat, en het draagt bij aan het verhaal van de ontwikkeling van het gebied.

Daarnaast heeft het noordelijkste punt in Minnesota ook symbolische waarde. Het herinnert ons eraan dat natuurlijke grenzen, zoals breedte- en lengtegraden, niet beïnvloed worden door menselijke politieke of geografische afspraken. 

Hoewel de paal een menselijke creatie is, markeert het punt waar de natuurlijke wereld de boventoon voert over door mensen gemaakte grenzen. Het nodigt uit tot reflectie over de relatie tussen mens en natuur, en herinnert ons eraan dat de aarde veel groter is dan de grenzen die we erop plaatsen

Dit kan je er nog meer doen

Hoewel het punt zelf eenvoudig is, is de omgeving rijk aan prachtig natuur en activiteiten. Kamperen onder de sterrenhemel, verkenning van ongerepte wildernisgebieden en het volgen van schilderachtige wandelpaden zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die dit afgelegen gebied te bieden heeft.

Het dorpje Roosevelt, Minnesota, ligt in de buurt van het Noordelijkste Punt Marker in Minnesota. Roosevelt ligt aan de oever van de Rainy River, dicht bij de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. Dit stadje fungeert vaak als een toegangspunt voor reizigers die naar het Angle Inlet-gebied willen gaan, waar het Noordelijkste Punt Marker zich bevindt.

northernmost point of the contiguous us
Lake of the Woods Tourism

Zo bereik je het Northernmost point of the Contiguous US

Het noordelijkste punt bevindt zich op een afgelegen locatie in Angle Township, Lake of the Woods County, in het noorden van Minnesota. Het is gelegen op een geografisch belangrijk kruispunt, waar de 49e breedtegraad noord en de 95e lengtegraad west elkaar ontmoeten. 

Het startpunt van je reis hangt af van waar je je bevindt. De dichtstbijzijnde stad met faciliteiten en voorzieningen is Warroad, Minnesota. Je kunt ervoor kiezen om vanuit daar te vertrekken. Zorg er wel voor dat je voorbereid bent op reizen over onverharde wegen en het oversteken van de rivier, en houd rekening met eventuele reisbeperkingen of vereisten.

Dit artikel wordt je aangeboden door Explore Minnesota.