Canada Only

Obama houdt festival in de tuin van het Witte Huis: jij kunt erbij zijn!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

De meningen over zijn politieke kwaliteiten lopen sterk uiteen, maar dat Barack Obama een van Amerika's meest swingende presidenten ooit is geweest staat buiten kijf. Het is dan ook eigenlijk geen verrassing dat de bevelhebber zijn ambtstermijn afsluit met een, jawel, muziekfestival. De locatie: zijn eigen achtertuin.

South By South Lawn

Het unieke festival heet South By South Lawn en is gebaseerd op het Amerikaanse festival South By Southwest (SXSW). Obama was tijdens de laatste editie van SXSW gastspreker. Wat je mag verwachten? Op z'n minst een flinke dosis live muziek. Obama is een groot hiphopliefhebber en heeft, naar verluidt, Beyoncé en Jay-Z alvast uitgenodigd. Daarnaast krijgt South By South Lawn ongeveer dezelfde invulling als South By Southwest, inclusief paneldiscussies en premières van korte films.

Erbij zijn?

Het mooiste van allemaal is dat iedereen in principe in aanmerking komt voor een kaartje. Wil je er bij zijn, op maandag 3 oktober? Meld jezelf of een ander dan vóór 10 september aan op de website van het Witte Huis.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen